СБУ дронами атакувала НПЗ у Краснодарському краї — відео
Категорія
Україна
Дата публікації

СБУ дронами атакувала НПЗ у Краснодарському краї — відео

Пожежа на НПЗ в Росії
Джерело:  online.ua

Спецпризначенці СБУ здійснили атаку БпЛа по Афіпському нафтопереробному заводу на території Краснодарського краю, який забезпечував паливом злочинну армію РФ в Україні. 

Що відомо про атаку БпЛа СБУ на НПЗ у Краснодарському краї

За інформацією джерел СБУ, як зазначають видання “РБК-Україна” та “Українська правда”, за результатами атаки було знищено вартісне обладнання.

Наголошується, що Афіпський НПЗ забезпечував паливом злочинну армію РФ в Україні.

Такі обʼєкти - важлива ціль. Адже лише за минулий рік на підприємстві виготовили понад 7 млн тонн авіаційного пального, яке використовувалось для ворожої військової авіації, яка щодня атакує Україну, - зазначили співрозмовники журналістів видань з СБУ.

В результаті спецоперації СБУ було уражено декілька нових установок заводу, на яких таке пальне перероблялося.

Це серйозний удар по російських окупантах. За попередніми даними, загорілось і декілька резервуарів з "чорним золотом". Тепер у росіян буде менше ресурсів, щоб атакувати Україну своїми літаками, - пояснили представники СБУ.

Вранці 29 жовтня російський канал Telegram Baza повідомив, що Афіпський нафтопереробний завод у Краснодарському краї Росії атакував безпілотник.

Зазначалось, що після вибуху на території заводу спалахнула пожежа.

Афіпський нафтопереробний завод у Краснодарському краї не вперше зазнав атаки дронів. Так, у травні 2023 року туди також долітати безпілотники.

Що відомо про інші інциденти на території Росїі

В Усинському районі Республіки Комі у неділю загорілися резервуари з нафтою.

Спочатку компанія "Лукойл-Комі" повідомила, що в районі селища Верхньоколвинськ Республіки Комі сталося загоряння резервуара. Причиною пожежі стало начебто порушення правил техніки безпеки підрядником.

За попередніми даними, загинув один і постраждали двоє співробітників компанії.

Резервуар був порожній, проводили його очищення, і, можливо, здетонували залишкові гази, заявила міністерка природних ресурсів і охорони довкілля регіону Катерина Киселевич.

Пізніше Киселевич повідомила, що вогонь із резервуара в Комі перекинувся на сусідній, заповнений нафтою.

Ситуація ускладнилася... Перша ємність розвалилася, її гасять, другий резервуар заповнений нафтою на висоту від п'яти-семи метрів. Нафтопровід знаходиться під землею, загрози немає. Поруч розташовані резервуари наповнені водою, - заявили в МНС РФ.

Пресслужба Головного управління МНС РФ у регіоні повідомила, що площа загоряння резервуарів із нафтою в Усинському районі Республіки Комі становить 360 кв. метрів.

Загалом на місці працюють понад 80 фахівців і 25 одиниць техніки. Також на пожежі задіяно пінопідйомник.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?