СБУ експериментальним дроном підбили корабель армії РФ поблизу Севастополя
Категорія
Україна
Дата публікації

СБУ експериментальним дроном підбили корабель армії РФ поблизу Севастополя

СБУ експериментальним дроном підбили корабель армії РФ поблизу Севастополя
Джерело:  online.ua

За інформацією представників СБУ, експериментальним БпЛА  "Морський малюк" спецпризначенцям вдалось вразити корабель армії РФ "Самум" поблизу Севастополя.

Джерело: "РБК-Україна"

Що відомо про пошкодження військового корабля армії РФ поблизу Севастополя 

Зазначається, що дрону вдалось вразити російський військовий корабель поблизу входу у Севастопольску бухту.

Влучання відбулось у праву задню частину судна, що змусило його втратити хід і зазнати значних пошкоджень.

Росіянам довелося відбуксирувати "Самум" на ремонт із великим диферентом на корму і креном на правий борт.

Для цієї атаки СБУ використала експериментальний зразок морського дрона, який здатний працювати в шторм, ховаючись від виявлення за високими хвилями. Так, під час спецоперації висота хвиль сягала 1,5-2 м.

Що відомо про атаки України по кораблях армії РФ поблизу Севастополя 

За словами військово-політичного аналітика Олександра Коваленка, українським військовим вдалось вразити великий десантний корабель (ВДК) "Мінськ" і дизель-електричний підводний човен (ДЕПЧ) "Ростов-на-Дону", про що мало хто міг навіть мріяти.

Річ у тім, що ВДК і ДЕПЧ перебували у сухому доці на ремонті, який практично був завершений. Наприклад, закінчення ремонту ДЕПЧ було намічено на кінець жовтня. Субмарина, яку мали намір активно застосовувати при нанесенні ракетних ударів по енергетичній інфраструктурі України і на ремонт якої було витрачено 10 млн руб., знищена і відновленню не підлягає. Аналогічно ВДК "Мінськ". Корабель був практично відремонтований. Вартість ремонту ВДК "Мінськ" склала понад 30 млн руб, - пояснює есперт.

На думку Коваленка, час удару було вибрано ідеально, з толком і витримкою.

У чому весь цимес? Не тільки у тому, що кораблі знищені, але і в тому, що це сталося в момент завершення ремонту, завдавши великих фінансових втрат, - зазначає експерт.

Між тим, за інформацією визвольного партизанського руху "Атеш" на території анексованого Росією Криму, на території Євпаторії розміщується секретний авіаційний ремонтний завод армії РФ.

 За їхніми даними, на території цього заводу розташовані два великих бокси, в яких окупанти ремонтують пошкоджену техніку.

Незважаючи на невеликі обсяги і те, що туди надходить техніка з мінімальними пошкодженнями, роботи ведуться цілодобово. З цієї частини проводиться ротація особового складу в Білогірський район Криму, терміни від 1 до 2 місяців.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?