СБУ екстрено посилює всі безпекові заходи - що відбувається
Категорія
Україна
Дата публікації

СБУ екстрено посилює всі безпекові заходи - що відбувається

СБУ екстрено посилює всі безпекові заходи - що відбувається
Джерело:  online.ua

Служба безпеки України терміново посилила усіх необхідні заходи для збереження спокою та порядку як у Києві, так і в інших регіонах країни - таке рішення було ухвалене після резонансного теракту в Луцьку, який шокував не тільки українців, а й усю міжнародну спільноту. З такою гучною заявою виступив начальник київського міського та обласного управління СБУ полковник Олег Головаш. За його словами, наразі відбувається постійна координація між Службою, колегами з інших правоохоронних органів і місцевою владою. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу ВІДОМСТВА.

«Звісно, ми звертаємо особливу увагу на безпекову ситуацію в столичному регіоні незалежно від заяв будь-яких політичних сил чи представників місцевої влади. Адже саме в Києві розташовано багато стратегічних об’єктів. Тож посилений контроль над безпековою ситуацією в столиці є звичним явищем для силових органів. Відбувається конструктивна співпраця», - підкреслив Олег Головаш.

За його словами, після подій у Луцьку Координаційна група Антитерористичного центру при Головному управлінні СБУ в Києві та області рекомендувала керівництву АТЦ встановити підвищений «жовтий» рівень терористичних загроз у регіоні, відповідно до «Положення про єдину державну систему запобігання, реагування і припинення терористичних актів та мінімізації їх наслідків», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 18.02.2016 № 92.

Також наголошується, що вирішили запровадити посилений графік чергувань особового складу правоохоронних органів столичного регіону. Згідно з останніми даними, основні зусилля зосереджено на запобіганні терористичній діяльності в місцях масового перебування людей, а також на посиленні безпеки об’єктів можливих терористичних посягань.

Варто нагадати, що вранці 21 липня у центрі Луцька озброєний чоловік захопив рейсовий автобус з 13 пасажирами. Максим Кривош ("Плохой") вимагав від топ-політиків, олігархів і духовенства України записати відео, де вони визнають себе "терористами в законі", а від президента Зеленського – прорекламувати д/ф "Земляни" (2005). Лише після того як силовики відмовилися від штурму, він відпустив людей і вийшов після бесіди із Зеленським, який виконав вимогу терориста. Терориста затримали без втрат. Поліція відкрила справу за статтею "захоплення заручників", СБУ – за статтею "теракт".

Як повідомляв ONLINE.UA, 24 липня стало відомо, що правоохоронні органи знайшли ймовірного посібника так званого луцького терориста Максима Кривоша.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?