СБУ на Львівщині викрила схему розкрадання гумдопомоги для армії
Категорія
Україна
Дата публікації

СБУ на Львівщині викрила схему розкрадання гумдопомоги для армії

СБУ на Львівщині викрила схему розкрадання гумдопомоги для армії
Джерело:  online.ua

СБУ викрила схему розкрадання гуманітарної допомоги на Львівщині: близько 3 тис. вилучених бронежилетів передадуть ЗСУ. Організатору схеми уже повідомлено про підозру.

Джерело: СБУ

На Львівщині викрили розкрадання гумдопомоги 

За даними слідства, зловмисником виявився 42-річний керівник одного з рекламних холдингів України. Разом зі спільниками він організував завезення продукції військового призначення в Україну під виглядом гуманітарної допомоги.

Аби отримати дозвільні документи для безперешкодного перевезення амуніції через кордон, ділки вводили в оману посадовців ЗСУ. Зокрема, брали гарантійні листи від військової частини і ввозили спорядження, - повідомили в СБУ.

А потім, замість безкоштовної передачі на потреби ЗСУ, продавали товари, отримуючи прибуток.

У ході обшуків правоохоронці виявили майже три тисячі бронежилетів на суму близько 25 млн грн, які були завезені в Україну як гуманітарна допомога армії.

Після проведення експертизи вилучена амуніція буде передана на потреби ЗСУ. Тривають слідчі дії.

Правоохоронці вже вручили підозру організатору схеми за незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги (ч. 3 ст. 201-2 Кримінального кодексу України).

Санкція статті передбачає ув’язнення до 7 років, конфіскацію майна та позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

На початку червня СБУ затримала одного з учасників цієї схеми під час продажу чергової партії військового спорядження на понад 500 тисяч гривень. А під час обшуків знайшли документи, які підтверджують незаконну діяльність зловмисників.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?