СБУ назвала головну причину нагнітання паніки навколо України
Категорія
Україна
Дата публікації

СБУ назвала головну причину нагнітання паніки навколо України

СБУ назвала головну причину нагнітання паніки навколо України
Джерело:  online.ua

Служба безпеки України заявила, що нагнітання паніки в інформаційному просторі , поширення фейкової та викривленої інформації є новою хвилею гібридної війни.

Джерело: СБУ

СБУ попередила про нову хвилю гібридної війни

У службі зазначили, що головними мотивами паніки в інформаційному просторі є сіяння тривоги у суспільстві, підірвання віри в здатність держави захистити українців, а також розхитати єдність українців.

Служба безпеки у межах своєї компетенції постійно аналізує різні сценарії розвитку подій – є чіткий план дій на кожен із них. Разом із керівництвом держави, представниками виконавчої та законодавчої влади, іншими правоохоронними та безпековими органами влади ми готові реагувати на ситуацію не тільки тоді, коли виникне така необхідність, а заздалегідь. І вже робимо це, - зазначили у СБУ.

У службі заявили, що прояви гібридної війни бачать в соціальних мережах, окремих ЗМІ, в поширенні деякими політиками наративів країни-агресора.

Співробітники СБУ працюють у всіх регіонах країни у посиленому режимі. Ми готові захищати Україну, - нагадали в службі.

Там закликали українців зберігати спокій, та холодний розум, не піддаватися на провокації. А також мислити критично і перевіряти будь-яку інформацію; керуватись даними офіційних джерел, а не анонімних; навчитися відрізняти правду від фейків.

І не забувати – сила України не лише в потужній армії, а в єдності кожного з нас. Разом ми здатні захистити Україну. Нашу свободу, незалежність та гідність, - підкреслили в СБУ.

СБУ викрила план спецслужб РФ

Нагадаємо, що нещодавно СБУ викрила групу українців, яких завербували спецслужби РФ. Громадян України планували використати у провокаціях проти росіян, щоб виправдати російський тиск на Україну.

Цими людьми були троє жителів Київської області. За інформацією СБУ, всі вони мають кримінальне минуле, а за роботу їм пообіцяли 4 тис доларів.

В СБУ зазначили, що група осіб отримала детальні плани диверсій на території РФ та повинна була долучити до цього інших осіб.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?