СБУ оголосила про підозру керівнику Слідкому РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

СБУ оголосила про підозру керівнику Слідкому РФ

СБУ оголосила про підозру керівнику Слідкому РФ
Джерело:  online.ua

Слідчі СБУ оголосили про підозру голові Слідкому РФ Олександру Бастрикіну у сприянні проведенню репресій на окупованих територіях України.

Джерело: Telegram-канал СБУ

Що відомо про оголошення підозри голові слідкому РФ Бастрикіну 

В СБУ зазначають, що за результатами проведення слідчих дій, було зібрано доказову базу на керівника Слідкому РФ Олександра Бастрикіна та зафіксовано його діяльність щодо запровадження окупаційного режиму у тимчасово захоплених районах півдня та сходу України.

Посадовець виконує завдання вищого військово-політичного керівництва рф щодо придушення руху опору в Україні. Крім того, Бастрикін публічно виправдовує збройну агресію Росії та захоплення частини східних та південних областей України, - підкреслюють представники СБУ.

Відповідно до зібраних доказів, Бастрикіну було повідомлено про підозру за двома статтями КК України:

  • ч. 2 ст. 110 - умисні дії, вчинені з метою зміни меж території України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, представником влади;

  • ч. 3 ст. 436-2 - виправдовування, визнання правомірною збройної агресії Російської Федерації проти України, розпочатої у 2014 році, у тому числі шляхом представлення збройної агресії Російської Федерації проти України як внутрішнього громадянського конфлікту, та визнання правомірною тимчасову окупацію частини території України, вчинені службовою особою, з використанням засобів масової інформації;

  • ч. 3 ст. 436-2 - заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, розпочатої у 2014 році, у тому числі шляхом представлення збройної агресії Російської Федерації проти України як внутрішнього громадянського конфлікту, та заперечення тимчасової окупації частини території України, вчинені службовою особою, повторно.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?