СБУ оголосила Шарія у розшук
Категорія
Україна
Дата публікації

СБУ оголосила Шарія у розшук

СБУ оголосила Шарія у розшук
Джерело:  online.ua

Анатолій Шарій, який з 2013 року займається пропагандою на користь Кремля у своєму блозі, потрапив до уваги правоохоронних органів в останні місяці. “Біженець”, що виїхав з України ще за часів президентства Віктора Януковича, став фігурантом справи про державну зраду за провокування ненависті у суспільстві. Після ігнорування викликів на допити Служба безпеки оголосила його в розшук. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на силове відомство.

“25 лютого Анатолій Шарій не з‘явився в СБУ для участі у допиті у якості підозрюваного. Його оголошено у державний розшук. Слідчі СБУ ознайомили адвоката Анатолія Шарія В.Рибіна з матеріалами провадження, які слугували для повідомлення про підозру його підзахисному”, - заявили у спецслужбі.

Саме згаданий юрист передбачувано з’явився у будівлі СБУ замість самого підозрюваного.

“В.Рибіну також вручено клопотання щодо обрання запобіжного заходу А.Шарію, яке далі буде скеровано до суду. Про подальший перебіг даної справи Служба безпеки повідомлятиме окремо”, - наголосили у відомстві.

Нагадаємо, Анатолій Шарій тривалий час мешкає, згідно з неофіційними даними, в Іспанії. Він роками займався поширенням російських пропагандистських тез серед своєї багатомільйонної аудиторії, виступав як спікер на кремлівських телеканалах, а також розповсюджував відверті фейки — особливо про війну на Донбасі та українську політику.

Також Шарію ставлять у провину зв’язки з колишніми представниками “Партії регіонів”, чинної “ОПЗЖ” та проросійськими олігархами. Зокрема, саме на гроші від такої співпраці він міг придбати віллу, на якій нібито й мешкає у країні Євросоюзу.

У 2019 році він заснував “Партію Шарія” з якою пішов на вибори у Верховну Раду — перебуваючи за кордоном. Також ця політсила брала участь у місцевих виборах у жовтні 2020 року.

Як повідомляв ONLINE.UA, Анатолій Шарій, який “працює” перебуваючи за кордонами України, проігнорував виклик на допит у Службу безпеки. Силовики передбачають, що таку поведінку можна оцінити як переховування від слідства у кримінальному провадженні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?