СБУ відповіла, що загрожує Шарію через ігнорування допиту
Категорія
Політика
Дата публікації

СБУ відповіла, що загрожує Шарію через ігнорування допиту

СБУ відповіла, що загрожує Шарію через ігнорування допиту
Джерело:  online.ua

Проросійський блогер-пропагандист Анатолій Шарій, який “працює” перебуваючи за кордонами України, проігнорував виклик на допит у Службу безпеки. Силовики передбачають, що таку поведінку можна оцінити як переховування від слідства у кримінальному провадженні. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на спецслужбу.

За оприлюдненими даними, допит мав би відбутися у першій половині дня у понеділок, 22 лютого.

“22 лютого Анатолія Шарія було викликано для проведення слідчих дій за участю підозрюваного, він не з‘явився. Його неявку можна трактувати, як переховування від слідства”, - наголосили в СБУ,

Найближчими днями юридичному захисту Шарія нададуть можливість для вивчення матеріалів справи.

“Водночас клопотання адвоката В. Рибіна буде розглянуто та задоволено відповідно до вимог КПК України. І адвокат, і його підзахисний запрошуються 25 лютого 2021 року для ознайомлення з матеріалами провадження, які слугували для повідомлення підозри Анатолію Шарію”, - додали у спецслужбі.

Нагадаємо, Шарій перебуває за межами України з 2012 року. Тоді проти нього відкрили кримінальну справу, завдяки якій він за кордоном отримав статус біженця через політичні переслідування.У 2013-2014 роках він почав виступати у блозі з критикою активістів Майдану, а згодом проти української влади.

Де-факто Шарій вів прокремлівську пропаганду та поширював різноманітні фейки одночасно з урядовими телеканалами Росії.

У 2019 році він заснував “Партію Шарія” з якою пішов на вибори у Верховну Раду — перебуваючи за кордоном. Також ця політсила брала участь у місцевих виборах у жовтні 2020 року.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше СБУ звернула увагу на те, що Шарій підтвердив отримання підозри у справі з державної зради та розпалювання ворожнечі за різноманітними ознаками. Він оприлюднив відеоролик, у якому зачитує текст отриманого документа.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?