СБУ отримала доступ до мобільних переговорів ватажка ДНР Захарченка
Категорія
Події
Дата публікації

СБУ отримала доступ до мобільних переговорів ватажка ДНР Захарченка

СБУ отримала доступ до мобільних переговорів ватажка ДНР Захарченка

Суд надав Службі безпеки України доступ до мобільних переговорів ватажка бойовиків так званої ДНР Олександра Захарченка з 1 березня 2014 року, про що йдеться в ухвалі суду від 21 квітня.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посилання на "Українські новини".

Зазначено, що 31 липня 2014 року Захарченку повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної організації) Кримінального кодексу.

В той же день у зв'язку з тим, що проведеними слідчими діями встановити фактичне місцезнаходження підозрюваного не виявилося можливим, він був оголошений у розшук.

СБУ встановила номер мобільного телефону оператора "МТС", яким користується Захарченко в період з 2014 року дотепер.

Читайте також: Ватажок ДНР розповів, яке місто хоче затягнути в "Новоросію"

Окрім того, суд задовольнив клопотання від СБУ і надав слідчим доступ до речей і документів, які містять інформацію про дату, час і тривалість вхідних та вихідних телефонних з'єднань, з посиланням на ретранслятор і прив'язку до базових станцій та їх адресу, а також адреса місцезнаходження абонента зазначеного телефонного номера в момент кожного вхідного і вихідного телефонного з'єднання з 1 березня 2014 року по 30 березня 2017 року.

Також надано доступ до інформації по вхідних, вихідних SMS-повідомленнях і інформації про GPRS-трафік, про належність номера конкретній особі (у разі, якщо абонент є контрактним) за номером телефону Захарченка.
Як повідомляв ONLINE.UA, Служба безпеки України перекрила канал фінансування бойовиків так званої ДНР та їхнього ватажка, Олександра Захарченка, родиною колишнього податківця, близького до екс-прем’єра Миколи Азарова.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?