СБУ почала нові масові обшуки в людей Медведчука
Категорія
Україна
Дата публікації

СБУ почала нові масові обшуки в людей Медведчука

СБУ почала нові масові обшуки в людей Медведчука
Джерело:  online.ua

Силовики вже тривалий час мають кримінальні претензії до оточення нардепа Віктора Медведчука, пов’язаного з російським президентом Володимиром Путіним. Ще до цього влада затверджувала санкції проти його медіаактивів, наближених осіб та безпосередньо самого олігарха. Вже у вівторок, 30 березня, Служба безпеки оголосила про масові обшуки в організації “Український вибір”, яку той заснував. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на силове відомство.

Керівництво та представники організації зазнали 20 обшуків в цілому.

“Слідчі дії відбувались у понад 10 регіонах країни. Вилучену доказову базу додано до матеріалів справи. У ході досудового розслідування перевіряється їхнє сприяння проведенню у березні 2014 року незаконного референдуму і виборів в АР Крим та у місті Севастополь”, - підтвердили в СБУ.

Силовики нагадали, що представники “Українського вибору” у період окупації Кримського пів острова підтримували окупаційний режим, який з’явився в регіоні. Також вони його відкрито підтримували після факту анексії. Окремі особи увійшли до складу так званих виборчих комісій та дільниць, долучилися до протизаконного збройного формування “Самооборона Криму”.

“Учасники НЗФ протиправно переслідували проукраїнськи налаштованих активістів, захоплювали адміністративні будівлі органів влади України та здійснювали охорону незаконно створених виборчих дільниць в АР Крим та у Севастополі під час проведення так званого референдуму 16.03.2014”, - додали у спецслужбі.

Слідчі СБУ наголосили, що продовжують подальшу роботу в рамках ініційованого кримінального провадження за ст. 366 ККУ про службове підроблення.

“Вирішується питання щодо повідомлення учасникам про підозри за ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) та ст. 111 (державна зрада) КК України. Раніше викритим представникам ГО вже оголошено про підозри за цими статтями. Триває досудове слідство”, - додали в СБУ.

Як повідомляв ONLINE.UA, Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов повідомив, що дизельним пальним, що виробляє завод, яким володіє дружина нардепа від ОПЗЖ Оксана Марченко, заправляють російські танки на тимчасово окупованій території Донецької та Луганської областей.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?