СБУ повідомила про підозру прокремлівському блогеру-мільйоннику
Категорія
Україна
Дата публікації

СБУ повідомила про підозру прокремлівському блогеру-мільйоннику

СБУ повідомила про підозру прокремлівському блогеру-мільйоннику
Джерело:  online.ua

Служба безпеки України повідомила про підозру блогеру Юрію Подоляку, який працює на Кремль й публічно виправдовує російську збройну агресію проти України.

Джерело: СБУ

СБУ повідомила про підозру прокремлівському блогеру-мільйоннику

Перебуваючи на території країни-агресора, він бере активну участь в інформаційно-психологічних операціях російських спецслужб. Зловмисник регулярно виступає на пропагандистських телеканалах, у тому числі на ток-шоу Соловйова, - пише пресслужба.

Під час ефірів блогер закликає до захоплення України й підтримки російських окупантів у знищенні цивільної інфраструктури нашої країни.

Зокрема пропагандист масово поширює фейки щодо подій на фронті у власних соціальних мережах й каналах Youtube, Rutube.

Що відомо про покарання пропагандиста

Блогеру було повідомлено про підозру за п’ятьма статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 2 ст. 109 - дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади;

  • ч. 1 ст. 110 - розповсюдження матеріалів із закликами до зміни меж території на порушення порядку, встановленого Конституцією України;

  • ч. 2 ст. 111 - державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану;

  • ст. 436 - пропаганда війни;

  • ч. 2 ст. 436-2 - виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Росії проти України, глорифікація її учасників.

Наразі фігурант перебуває на території Росії. Тривають комплексні заходи для притягнення його до відповідальності, - додає пресслужба.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?