СБУ пояснила заборону на в'їзд європейському політику
Категорія
Події
Дата публікації

СБУ пояснила заборону на в'їзд європейському політику

СБУ пояснила заборону на в'їзд європейському політику

У Службі безпеки України пояснили рішення про заборону меру польського міста Перемишль Роберту Хомі в'їжджати на територію України його участю в антиукраїнських заходах.
Про це повідомив глава апарату голови СБУ Олександр Ткачук, передає ONLINE.UA з посиланням на Радіо Свобода.
"Підстав для такої заборони чимало, це все відкрита інформація в ЗМІ в Польщі, і Україні. Рішення про заборону в'їзду було прийнято тоді, коли він брав участь в антиукраїнських заходах в Перемишлі", - розповів він.
При цьому Ткачук додав, що участь політика в подібних акціях були "разовою випадковістю".
Читайте також: Но вий сепаратистський скандал з "Інтером": СБУ винесла рішення
"Ми дійшли висновку, що ця людина відверто і цілеспрямовано розпалювала міжетнічну та міжнаціональну ворожнечу і цілеспрямовано працює в цьому напрямку, а це шкодить двостороннім відносинам між Україною і Польщею", - пояснив він.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше стало відомо про рішення СБУ заборонити в'їзд в Україну меру польського міста Перемишль Роберту Хомі "в інтересах забезпечення безпеки нашої держави".
Нагадаємо, 10 грудня в Перемишлі учасники радикальної акції "Марш орлят перемишльських і львівських", який відбувся, в тому числі, під патронатом мера Перемишля, кричали "Смерть українцям".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?