СБУ провела обшуки у Мураєва та його поплічників
Категорія
Україна
Дата публікації

СБУ провела обшуки у Мураєва та його поплічників

СБУ провела обшуки у Мураєва та його поплічників
Джерело:  online.ua

Співробітники СБУ провели серію обшуків у керівника забороненої проросійської партії «Наші» Євгена Мураєва та його соратників. Під час обшуків було вилучено готівку в російських рублях, зброю та техніку.

Джерело: Служба безпеки України

Що відомо про обшуки у Мураєва?

У результаті слідчо-оперативних дій вилучено готівку, у тому числі в російських рублях, зброю, комп’ютерну техніку та мобільні телефони, а також інші матеріали. Заходи відбувалися за місцями проживання та в офісах самого Мураєва і його рідні, а також у його найближчих соратників. Усе це – у рамках кримінального провадження за ч.1 ст.111 Кримінального кодексу України (державна зрада). Наразі Мураєв переховується від правосуддя за кордоном, — зазначила пресслужба СБУ.

 Також співробітники СБУ ініціювали проведення незалежних експертиз висловлювань політика. Висновки експертиз свідчать про наявність у його діях ознак злочину, передбаченого ч.1 ст.111 КК України (державна зарада), а саме - нанесення шкоди інформаційній безпеці України.

За матеріалами слідчих СБУ, у ефірах підконтрольного Мураєву телеканалу «НАШ» неодноразово поширювались наративи російської інформаційної пропаганди. Через це, а також через розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі на телеканал були накладені штрафні санкції, - додали в СБУ

Нагадаємо, сьогодні Служба безпеки України проводила контррозвідувальні (безпекові) заходи на території одного з монастирів Мукачівської єпархії УПЦ (МП) на Закарпатті. Правоохоронці обшукують приміщення, щоб не допустити переховування громадян країни-агресорки, перевіряють інформацію про наміри використання єпархії як осередку «русского мира».

Додамо, що нещодавно кіберфахівці СБУ викрили в Одесі ворожого агента, який збирав дані про розташування підрозділів Збройних Сил України у південному регіоні та Києві. Він планував передати ФСБ дані про розташування ППО та центрів управління ЗСУ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?