СБУ проводить обшуки у мережі АЗС, яку пов'язують із Медведчуком
Категорія
Україна
Дата публікації

СБУ проводить обшуки у мережі АЗС, яку пов'язують із Медведчуком

СБУ проводить обшуки у мережі АЗС, яку пов'язують із Медведчуком
Джерело:  online.ua

11 березня Служба безпеки України офіційно заявила про викриття масштабної оборудки з "тіньової" реалізації неякісних нафтопродуктів. Згідно з даними українських журналістів, йдеться про масштабні обшуки по всій країні на об‘єктах мережі станцій пального Glusco, яку пов‘язують з кумом президента РФ Віктором Медведчуком. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  пресцентр СБУ.

Наразі відомо, що у межах кримінального провадження правоохоронці задокументували організацію масштабної протиправної схеми обігу та реалізації неякісних нафтопродуктів. Працівники спецслужби виявили, що у такий спосіб організатори свідомо ухилялися від сплати податків до держбюджету чим завдали збитків у великих розмірах.

Правоохоронцям вдалосяпорахувати, що орієнтовна сума ухилення від сплати податків становить близько 240 млн грн.

"Кримінальне провадження розпочато за статтями Кримінального кодексу: ч. 3 ст. 209 (легалізація чи відмивання майна, одержаного злочинним шляхом), ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків), ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем), ч. 2 ст. 204 (незаконне виготовлення підакцизних товарів)", - йдеться в повідомленні.

Станом на 11 березня відомо, що проводиться понад 140 санкціонованих обшуків у 13 офісних приміщеннях, 7 нафтобазах, 13 морських суднах, 105 автозаправних станціях та 2 відділах митного оформлення. В СБУ наголошують, що досудове розслідування продовжується та здійснюється за процесуального керівництва Офісу генерального прокурора. Додаткові деталі обіцяють повідомити згодом.

Не можна також не згадати про те, що 9 березня український олігарх і кум російського президента Віктор Медведчук був допитаний співробітниками СБУ в рамках розслідування справи про держзраду. Згідно з даними журналістів, розслідування стосується його секретних переговорів з колишнім куратором Володимира Путіна по Донбасу Владиславом Сурковим, які нещодавно були опубліковані в мережі. Що важливо розуміти, на допит у цій же справі в СБУ викликали і колишнього українського главу Петра Порошенка, який фігурував в таємних переговорах Медведчука і Суркова, однак останній не з’явився.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, Аваков прокоментував плівки Медведчука-Суркова й  анонсував нові викриття.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?