СБУ спіймала росіянина-диверсанта під час підготовки вибуху: подробиці інциденту
Категорія
Події
Дата публікації

СБУ спіймала росіянина-диверсанта під час підготовки вибуху: подробиці інциденту

СБУ спіймала росіянина-диверсанта під час підготовки вибуху: подробиці інциденту
Джерело:  online.ua

Контррозвідники СБУ викрили громадянина РФ, який намагався організувати диверсію на Черкащини. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на представництво спецслужби.

За даними силовиків, іноземець самотужки виготовляв вибухівку та відповідні пристрої. Паралельно з цим він розвідував територію найближчого військового аеродрому ЗСУ.

"Під час санкціонованих слідчих дій за місцем проживання зловмисника правоохоронці вилучили три саморобні вибухові пристрої, майже два кілограми хімічних речовин, електродетонатор, два види вибухових речовин, нотатки з хімічними формулами, спеціалізовану літературу та схеми створення вибухівки", - підкреслила СБУ.

Окрім цього, знайдено матеріали, що підтверджують збір відомостей про об'єкт майбутньої диверсії.
Росіянину повідомили про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 14, ч. 1 ст. 113, ч. 1 ст. 263 ККУ.

Зараз його заарештовано, а досудове розслідування триває.

Як повідомило ONLINE.UA, українська розвідка констатувала початок навчань окупаційних угрупувань в ОРДЛО. Ці тренування мають характер відпрацювання наступу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?