СБУ відкрила 328 справ про посягання на цілісність України та тероризм з початку року
Категорія
Україна
Дата публікації

СБУ відкрила 328 справ про посягання на цілісність України та тероризм з початку року

СБУ відкрила 328 справ про посягання на цілісність України та тероризм з початку року
Джерело:  online.ua

З початку поточного року Служба безпеки України відкрила 328 кримінальних проваджень за ознаками посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, створення терористичних груп чи організацій.

Джерело:  пресслужба  СБУ

СБУ відкрила сотні справ про посягання на цілісність України

Варто звернути увагу на те, що у цих справах оголошено про підозру 307 особам. Більшість із них – за статтею 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України.

"Серед цих підозр: колишньому «заступнику міністра інформації «ДНР» В.Пряхіну, проросійському блогеру А.Шарію, двом громадянам, причетним до вчинення теракту біля будівлі телеканалу «112 Україна» у 2019 році. За цей період було розкрито ще 3 спроби терактів. Два з них планувалися диверсійно-розвідувальними групами так званих «Л/ДНР» поблизу лінії розмежування у районі проведення ООС. Однак наміри ДРГ було викрито, а вибухові пристрої знешкоджено. Таким чином удалося запобігти загибелі військовослужбовців", - йдеться в повідомленні.

З метою мінімізації терористичних та екстремістських проявів, співробітники СБУ разом з іншими правоохоронцями вилучили з незаконного обігу 137 одиниць вогнепальної зброї, майже 72 тис. боєприпасів і 191,6 кг вибухівки.

Окрім того, українська спецслужба продовжує активну боротьбу з міжнародним тероризмом. Згідно з останніми даними, СБУ заборонила в’їзд в Україну 190 іноземцям, причетним до терористичних і екстремістських організацій.

Ще 17 осіб безпосередньо затримали, у тому числі громадянина РФ-учасника "Ісламського руху Узбекистану", якого розшукував Інтерпол, і бойовика терористичного угруповання зі складу "Ісламської держави".

Фото — ssu.gov.ua

Варто зазначити, що протягом останніх 7 місяців набув чинності 191 обвинувальний вирок суду за матеріалами СБУ.

Насамперед йдеться про злочини, спрямовані проти національної державності: посягання на територіальну цілісність і недоторканність країни, а також за терористичну діяльність.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?