СБУ затримала одного з ватажків бойовиків на Донбасі
Категорія
Україна
Дата публікації

СБУ затримала одного з ватажків бойовиків на Донбасі

СБУ затримала одного з ватажків бойовиків на Донбасі
Джерело:  online.ua

Служба безпеки України затримала одного з ватажків бойовиків на Донбасі. В 2014 році він приєднався до терористичної організації "ДНР", здійснював насильство по відношенню до полонених військовослужбовців Збройних сил України, а в 2015 році став так званим "заступником міністра інформації ДНР"- він відповідав за формування інформаційної політики та пропаганди. Офіс Генпрокуратури України вже оголосив затриманому підозру в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, а також у створенні терористичної організації. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу СБУ і ГПУ.

Фото: ssu.gov.ua

Слідство встановило, що підозрюваний займав посаду "заступника міністра інформації" ДНР "в 2014-2016 роках. Він публічно закликав населення регіону до підтримці бойовиків, а також активно пропагував політико-територіальну інтеграцію тимчасово окупованих територій Донбасу з Російською Федерацією і агітував голосувати за фейковий ініціативу на псевдовиборах. Потім він втік до Росії, але незабаром повернувся в Україну поза встановленими пунктами пропуску. В Києві зловмисник влаштувався працювати політтехнологом і піарником проросійських громадсько-політичних структур.

Під час затримання "чиновника ДНР" на місці його проживання правоохоронці виявили та вилучили комп'ютерну техніку і матеріали, що підтверджують його злочинну діяльність.

Фото: ssu.gov.ua

Фото: ssu.gov.ua

За результатами слідчих дій зловмисникові повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) і ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України.

"Зараз слідчому судді подано клопотання про застосування щодо підозрюваного запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється співробітниками Головного слідчого управління СБУ при оперативному супроводу Департаменту захисту національної державності СБУ", - уточнили в ГПУ.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що СБУ викрила агентів Кремля при крадіжці даних про озброєння в зоні ООС. Зараз правоохоронні органи ввели процесуальні заходи по ч. 1 ст. 111 КК про державну зраду. Процесуальне керівництво при ліквідації шпигунського центру забезпечувала Донецька обласна прокуратура.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?