СБУ викрила агентів Кремля при крадіжці даних про зброю в зоні ООС
Категорія
Україна
Дата публікації

СБУ викрила агентів Кремля при крадіжці даних про зброю в зоні ООС

СБУ викрила агентів Кремля при крадіжці даних про зброю в зоні ООС
Джерело:  online.ua

Контррозвідувальний підрозділ Служби безпеки України викрив двох громадян, завербованих російськими спецслужбами. Вони за вказівкою ФСБ РФ намагалися зібрати таємні відомості про збройне забезпечення української армії станом на сьогодні. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на СБУ.

За оприлюдненими даними, йдеться про спробу здобути дані про озброєння підрозділів ЗСУ в зоні проведення Операції Об’єднаних сил.

“Оперативники спецслужби задокументували, що агентам поставили завдання отримати секретні документи. Зокрема, про ефективність застосування нових зразків озброєння та військової техніки Збройних Сил України під час проведення АТО/ООС. Вони також мали дізнатись про перспективи оснащення та переозброєння частин і підрозділів української армії. Для виконання завдання агенти ворожої спецслужби намагалися за гроші завербувати розвідника однієї з військових частин”, - наголосили у спецслужбі.

Наразі правоохоронні органи запровадили процесуальні заходи за ч. 1 ст. 111 ККУ про державну зраду. Процесуальне керівництво під час ліквідації шпигунського осередку забезпечувала Донецька обласна прокуратура.

“Слідчі та контррозвідники СБУ затримали агентів російської спецслужби під час контрольованої передачі “таємних” документів та спроби їх переправлення російським кураторам обумовленими каналами зв’язку. Операція відбувалася згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України”, - додали в СБУ.

Нагадаємо, упродовж останнього часу між Україною та Росією загострилося протистояння, що можна спостерігати згідно з подіями на Донбасі та на рівні переговорів Тристоронньої контактної групи.

Загострення також визнав президент Володимир Зеленський, який напередодні відвідав Донбас. Він назвав це спробою тиску на Київ.

Як повідомляв ONLINE.UA, представники контррозвідки Служби безпеки України викрили агента, завербованого російськими спецслужбами для передачі секретної інформації. Громадянин комунікував з ФСБ РФ та намагався надати їх відомості про розробку, що спрямована на ураження безпілотників.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?