СБУ відзвітувала, скільки зброї, вибухівки і боєприпасів вилучила із незаконного обігу
Категорія
Україна
Дата публікації

СБУ відзвітувала, скільки зброї, вибухівки і боєприпасів вилучила із незаконного обігу

СБУ відзвітувала, скільки зброї, вибухівки і боєприпасів вилучила із незаконного обігу
Джерело:  online.ua

Служба безпеки України продовжує активно звітувати про результати своєї роботи. Так, 24 червня СБУ повідомила, що з початку поточного року вдалося вилучити з незаконного обігу 207 одиниць вогнепальної зброї, 159 кілограмів вибухових речовин і понад 45 тисяч набоїв, гранат і снарядів. Варто звернути увагу на те, що найбільш поширеною вогнепальною зброєю у незаконному обігу є пістолети та револьвери, гранатомети, кулемети, автомати. Найбільший масив зброї та засобів ураження були виявлені у сховках в районі проведення Операції об’єднаних сил. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт СБУ.

"Зокрема, у різний час їх викрито у Новоайдарському, Старобільському, Слов’янському районах. Було встановлено, що часто ця зброя вивозиться з території Донецької та Луганської областей в інші регіони. Кілька таких сховків було знайдено поза межами ООС, зокрема в Волинській та Одеській областях. Наприклад, у березні на блок-посту на автошляху «Лисичанськ-Бахмут» було затримано двох осіб, які незаконно вивозили цілий арсенал боєприпасів і зброї на Київщину", - йдеться в повідомленні.

Також наголошується, що з початку 2020 року СБУ припинила існування чотирьох підпільних майстерень, які виготовляли бойову зброю. Зокрема, Служба спільно з НП України в м. Києві провела обшук за місцем проживання киянина, який організував підпільну майстерню, де займався незаконним виготовленням та відновленням вогнепальної зброї з метою її подальшого збуту.

"В результаті обшуку виявлено та вилучено 2 пістолети-кулемети «кустарного» виробництва, 170 набоїв та 0,3 кг пороху. Окремо виявлено та припинено існування каналу збуту деталей та комплектуючих до вогнепальної зброї іноземного виробництва з-за кордону. Особу, причетну до вказаної протиправної діяльності, затримано. На підставі матеріалів СБУ розпочато 58 кримінальних проваджень, у тому числі Національною поліцією, за ст. 263 Кримінального кодексу України. Загалом вилученого арсеналу достатньо, щоб озброїти дві роти військовослужбовців", - додають в СБУ.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно заступник керівника з питань реформування Служби безпеки України Сергій Пунь у статті для вітчизняних ЗМІ поділився своїм баченням майбутнього СБУ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?