СБУ викликала главу Міноборони Росії Шойгу для вручення підозри
Категорія
Україна
Дата публікації

СБУ викликала главу Міноборони Росії Шойгу для вручення підозри

СБУ викликала главу Міноборони Росії Шойгу для вручення підозри
Джерело:  online.ua

Служба безпеки України викликала міністра оборони Росії Сергія Шойгу, щоб вручити підозру по кримінальній про створення воєнізованих збройних формувань на Донбасі. Глава Міноборони РФ повинен прибути 20 липня у Маріуполь.

Джерело: офіційний сайт СБУ

Повістку Шойгу підписав старший слідчий Головного управління СБУ в Донецькій і Луганській областях Тарас Бутенко. Крім вручення підозри, українські правоохоронці хочуть провести з главою Міноборони Росії слідчі (процесуальні) дії.

Шойгу викликали в СБУ - у чому його звинувачують

У повістці Шойгу зазначено, що письмову підозру йому мають намір вручити по кримінальній справі, відкритій за ч.3 ст. 27 КК, ч.5 ст. 260 КК ( "Створення заборонених законом воєнізованих збройних формувань, що призвело до загибелі людей"). Як відомо, в цій статті мова йде про керівництво не передбачених законами України воєнізованими формуваннями, їх фінансування, постачання їм зброї, боєприпасів, вибухових речовин або військової техніки, яка привела до загибелі людей.

Якщо вину Шойгу доведуть, то йому загрожує позбавлення волі на строк до 15 років.

Шойгу повинен з'явитися до слідчого відділу 2 управління ГУ СБ України в Донецькій і Луганській області за адресою: Донецька область, Маріуполь, вул. Морських Десантників, 20. Якщо Шойгу не прибуде для вручення підозри, згідно з українським законодавством, його можуть оголосити в міжнародний розшук.

Як відомо, українські правоохоронці підозрюють Шойгу в організації незаконних збройних формуваннь в Україні. Він проходить по кримінальній справі разом з російським бізнесменом Костянтином Малофєєва - його також викликали в СБУ на 20 липня.

За даними СБУ, в період з березня 2014 по даний час за підтримки службових осіб Міністерства оборони Російської Федерації, яке очолює Шойгу, сформовані незаконні збройні групи, які діють на території Донецької та Луганської областей України. Ці незаконні збройні формування знаходяться під командуванням громадян РФ. Вони здійснюють системні розбійні напади на органи державної влади, підрозділи Збройних сил і Національної гвардії України, підприємства, організації, що призвело до численних людських жертв, руйнувань та інших тяжких наслідків.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?