СБУ використала картонні дрони для атаки по російському аеродрому у Курську
Категорія
Україна
Дата публікації

СБУ використала картонні дрони для атаки по російському аеродрому у Курську

СБУ використала картонні дрони для атаки по російському аеродрому у Курську
Джерело:  online.ua

Контррозвідка СБУ використала картонні дрони-камікадзе для атаки по аеродрому армії РФ у Курську. 

Джерело: Telegram-канал "Оперативний ЗСУ"; "Українська правда"

Що відомо про використання картонних дронів під час атаки по аеродрому у Курську

 Відео, яке з’явилося в мережі 31 серпня, демонструє кадри тестування картонних дронів. Автентичність відео підтверджують джерела УП.

Зазначається, що такі дрони є невидимими для ворожих радарів. Після вибуху уражаючі елементи накривають доволі велику площу, достатню, щоб пошкодити навіть великий літак.

Співрозмовники видання зазначають, що саме такі картонні дрони контррозвідка СБУ використала під час атаки по аеродрому у Курську.

Дрони-камікадзе відпрацювали по чотирьох літаках Су-30 та одному МІГ-29. Також серед уражених цілей були радари комплексу С-300 та два "Панцирі".

Що відомо про унікальну атаку дронами 

16 беспілотних літальних апаратів уразили чотири винищувачі Су-30 та один МіГ-29. Крім того, було уражено радари російського комплексу С-300 та дві системи "Панцир".

Атака була здійснена картонними дронами, які змогли пролетіти ешелоновану систему з радарами далекого виявлення.

Чим Україна могла атакувати ціль армії РФ на відстані у понад 700 км 

Сьогодні президент України Володимир Зеленський повідомив про вдале застосування далекобійної зброї, яка може атакувати ворожі цілі на відстані в 700 км. Найімовірніше йдеться про безпілотник.

За інформацією видання Defense Express,

Президент провів щоденне селекторне засідання, на якому, зокрема, заслухали доповідь головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного про ситуацію на полі бою - оборонні та наступальні дії. Зеленський зазначив, що наш рух уперед не зупиняється.

У Мінстратегпром розповіли про власне виробництво.

ЗМІ уточнюють, що найімовірніше йшлося про нещодавню атаку на аеродром у місті Псков.

Defense Express пише, що варіант із модернізованим комплексом "Нептун" можна навіть не розглядати.

Поки що він може атакувати цілі на відстані 400 км, а для збільшення зони ураження його потрібно ще модернізувати.

Зазначається, що залишається варіант із безпілотником. Західні ЗМІ раніше повідомляли, що Україна веде розробки своїх безпілотників, які могли б атакувати цілі на відстані в 1 тис км.

Виходячи з відкритих джерел Defense Express пише, що зупинитися можна на двох уже відомих варіантах, а саме дронах "Бобер" і "Морок".

Таким чином видання вважає, що українські конструктори могли створити далекобійний дрон-камікадзе, який за характеристиками виявився кращим за іранський "Шахед".

Видання вказує, що торік було здійснено атаки на російські аеродроми "Дягилево" і "Энгельс", на яких тоді базувалася стратегічна авіація РФ.

Тоді для цих атак могли використовуватися перероблені радянські дрони Ту-141 "Стриж". Це демонструє можливості України досить швидко розробляти свої види озброєнь.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?