СБУ викрила блогерів, які знімали роботу ППО
Категорія
Україна
Дата публікації

СБУ викрила блогерів, які знімали роботу ППО

СБУ викрила блогерів, які знімали роботу ППО
Джерело:  online.ua

Служба безпеки України викрила шістьох мешканців Києва, які незаконно поширювали інформацію про роботу сил протиповітряної оборони під час масованої атаки РФ на Київ 16 травня.

Джерело: Служба безпеки України

СБУ викрили блогерів, що знімали ППО

Повідомляється, що блогери фотографували та знімали на відео роботу ППО та публікували матеріали у соціальних мережах. Крім того, вони фотографували результати влучань. Цим самим вони могли розкрити місцезнаходження та характеристики ППО.

Ці відео швидко поширилися через Телеграм-канали та російські пропагандистські пабліки, включаючи інтернет-ресурси, які контролюються спецслужбами РФ.

Крім того, кіберфахівці СБУ заблокували роботу онлайн-камер, які автоматично фіксували роботу української ППО. Згідно з даними слідства, ці відеокамери перебувають під управлінням кількох комерційних структур у Києві.

Отримана інформація була доступна широкому колу користувачів, оскільки відео нічної атаки на Київ було у відкритому доступі на YouTube. Окупанти могли використати цю інформацію для коригування подальших повітряних ударів по столиці України.

Під час оперативних слідчих дій в місцях проживання фігурантів було вилучено мобільні телефони та комп'ютерну техніку. Їм загрожує до 8 років ув'язнення

Українська ППО збила всі 18 ракет під час атаки РФ

Під час російської атаки по Україні 16 травня українська ППО знищила 6 ракет «Кинджал», 9 крилатих ракет «Калібр» та два 9 дронів двох видів.

У Повітряних Силах уточнили, що російські окупанти атакували Україну близько 3.30 ночі з з північного, південного та східного напрямку.

Всього випустили 18 ракет різних типів повітряного, морського та наземного базування.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?