СБУ викрила очільницю "минобразования РФ": жінка віддавала школи під казарми росгвардії
Категорія
Україна
Дата публікації

СБУ викрила очільницю "минобразования РФ": жінка віддавала школи під казарми росгвардії

СБУ викрила очільницю "минобразования РФ": жінка віддавала школи під казарми росгвардії
Джерело:  online.ua

Працівники СБУ завершили досудове розслідування у справі керівниці створеного російськими окупантами так званого "министерства образования Запорожской области". Перебуваючи при владі, жінка займалась формування “спеціальної” освітньої системи регіону під потреби РФ.

Джерело: Служба безпеки України

У Мелітополі українська освітянка надавала школи у користування воєнним РФ

Встановлено, що зловмисниця підписувала «розпорядження», якими передавала на баланс «министерства внутренних дел рф» будівлі українських навчальних закладів. Серед них – загальноосвітні школи і коледжі. У подальшому ворог використовував їх для базування особового складу, військової техніки, озброєння та боєприпасів окупаційних угруповань, – зазначає преслужба СБУ.

Як повідомляється, колаборантка-освітянка надавала у постійне користування росіянам усі автомобілі і комп’ютерну техніку відділу освіти Мелітополя.

За інформацією СБУ, поплічниця російських окупантів організувала масштабну агітаційну кампанію за «приєднання» регіону до складу Російської Федерації та особисто закликала людей взяти участь у псевдореферендумі і «проголосувати» за приєднання до складу держави-агресорки.

Під час проведення фейкового плебісциту вона намагалась примусово залучити місцевих педагогів до незаконної діяльності «избирательных комиссий». У разі незгоди – погрожувала «візитами» до катівень рашистів, – зазначили в СБУ.

За даними слідства, колаборантка є колишньою директоркою одного із закладів освіти в Мелітополі, яка після окупації міста пішла працювати на росіян та отримала посаду в місцевій «военно-гражданской администрации рф».

Там її призначили керувати так званим «департаментом образования», а згодом очолила «министерство».

На підставі зібраних доказів, слідчі Служби безпеки повідомили їй про підозру за ч. 5 ст. 111-1 – колабораційна діяльність, добровільне зайняття громадянином України посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських функцій, у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території, у тому числі в окупаційній адміністрації держави-агресора, – додали в СБУ.

Що відбувається в окупованому Мелітополі?

За словами законного мера окупованого армією РФ Мелітополя у Запорізькій області Івана Федорова, 3 грудня поблизу міста лунали потужні вибухи та було чутно стрілянину.

Окупанти, вам ще не набридло палити? Кажуть, куріння вбиває. Жителі тимчасово окупованої Михайлівки Мелітопольського району повідомляють про гучні вибухи.Детонує поблизу Плодородного, чутно автоматні черги. Уточнюємо подробиці, — зазначив Федоров.

Напередодні поблизу Мелітополя ЗСУ влучними ударами знищили казарми кремлівських загарбників.

Між тим керівник Луганської ОВА Сергій Гайдай зазначив, що в районі окупованого Луганська українські партизани підпалили залізничне обладнання, без якого доставка військових вантажів окупаційної армії РФ розтягнеться на два-три тижні.

Так, за словами Гайдая, місцеві партизани підпалили обладнання автоматизованого керування залізницею на ділянці "Луганськ-Лантратівка".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?