СБУ викрила ще одну кремлівську схему фінансування "ЛНР"
Категорія
Україна
Дата публікації

СБУ викрила ще одну кремлівську схему фінансування "ЛНР"

СБУ викрила ще одну кремлівську схему фінансування "ЛНР"
Джерело:  online.ua

Служба безпеки України викрила ще одну схему фінансування бойовиків так званої "ЛНР" з боку Росії. Як з'ясувалося, окупаційний режим незаконно відправляв в РФ продукцію захопленого бойовиками Стахановського вагонобудівного заводу через неконтрольовану ділянку державного кордону України, а з виручених коштів завод платив у вигляді "податків" окупаційному режиму на утримання бойовиків. Тільки в 2018 році підприємство перерахувало в "бюджет" бойовиків понад мільйон російських рублів. За даними оперативників СБУ, обсяги фінансування заводом окупаційної влади і проросійських терористів в цілому складають десятки мільйонів рублів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу СБУ.

"Оперативники і слідчі СБ України задокументували, що кілька років ВАТ «Стахановський вагонобудівний завод» поставляв продукцію, зокрема, для підприємств РФ. Встановлено, виготовлені заводом комплектуючі вивозили через неконтрольовану ділянку державного кордону нашої держави. Частина виручених коштів завод платив у вигляд і«податків» так званій адміністрації «ЛНР»", - повідомили в СБУ.

За фактом виявленого фінансування тероризму Луганська обласна прокуратура проводить досудове розслідування. Колишньому керівнику Стахановського вагонобудівного заводу повідомлено про підозру у фінансуванні дій, скоєних з метою зміни меж території або державного кордону України. Він оголошений у загальнодержавний розшук.

Це вже не перша злочинна схема фінансування бойовиків, яку викриває СБУ. Раніше на окупованій частині Луганської області була викрита діяльність фінансової установи, яка забезпечувала незаконне переведення коштів клієнтів на підконтрольну української влади територію і в зворотному напрямку. Зловмисники скоювали операції через інтернет-банкінг і перевозили готівку кур'єрами через лінію розмежування, а з отриманих за послуги грошей платили "податки" бойовикам. За даними Державної служби фінансового моніторингу України, загальний обсяг коштів нелегальної фінансової установи, переведенених тільки через національну платіжну систему, перевищив 170 млн грн.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що СБУ затримала одного з ватажків бойовиків на Донбасі. У 2014 році він приєднався до терористичної організації "ДНР", здійснював насильство по відношенню до полонених військовослужбовців Збройних сил України, а в 2015 році став так званим "заступником міністра інформації" ДНР "- він відповідав за формування інформаційної політики та пропаганди. Потім він втік в Росію, але незабаром повернувся в Україну поза встановленими пунктами пропуску. в Києві зловмисник влаштувався працювати політтехнологом і піарником проросійських громадсько-політичних структур.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?