СБУ викрила спроби спецслужб РФ збирати розвіддані в Україні "від імені" закордонних ЗМІ
Категорія
Україна
Дата публікації

СБУ викрила спроби спецслужб РФ збирати розвіддані в Україні "від імені" закордонних ЗМІ

СБУ викрила спроби спецслужб РФ збирати розвіддані в Україні "від імені" закордонних ЗМІ
Джерело:  online.ua

За даними кіберфахівців Служби безпеки, спецслужби РФ активно намагаються отримати розвідувальну інформацію в Україні, використовуючи привід діяльності іноземних медіа.

Джерело: СБУ

СБУ викрили розвідувальну групу РФ

За останніми повідомленнями, ворог активно використовує спеціалізовані інтернет-платформи та професійні онлайн-форуми українських журналістів для збирання закритих відомостей. Окупанти видають себе за працівників відомих закордонних ЗМІ та розміщують на цих ресурсах інформаційні запити, націлені на збирання цінної інформації.

Проте фахівці української Служби безпеки уважно стежать за такими активностями та вживають заходів для захисту національної безпеки.

Як діяли спецслужби РФ

Окупанти звертаються до медійників та інших учасників профільних груп на інтернет-платформах та онлайн-форумах, видаючи себе за працівників відомих закордонних ЗМІ. У своїх повідомленнях вони просять допомоги у зборі матеріалів, які, як стверджують, можуть бути використані для підготовки сюжетів або документальних фільмів про війну в Україні.

Однак насправді метою цих запитів є отримання конфіденційної інформації, яка може бути використана проти України. Українська Служба безпеки вживає заходів для виявлення та запобігання таким діям.

Крім того, за даними Служби безпеки України, ворог наразі виявляє великий інтерес до відомостей про результати ракетних ударів по українських містах, включаючи локацію "прильотів" та наслідки цих ударів.

Служба безпеки попереджає громадськість про такі спроби ворожої розвідувально-підривної діяльності та проводить комплексні заходи щодо притягнення винних до відповідальності.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?