СБУ виманила на територію України та затримла агента ФСБ
Категорія
Україна
Дата публікації

СБУ виманила на територію України та затримла агента ФСБ

СБУ
СБУ, ФСБ РФ

Контррозвідникам Служби безпеки вдалося провести успішну багатоетапну спецоперацію. Українські спецслужбовці виманили з території невизнаного Придністров’я і затримали на Одещині агента ФСБ РФ.  Останній повинен був створити власну агентурну мережу на півдні України, однак СБУ зруйнувала плани ворога.

Як СБУ вдалося затримати агента ФСБ в Україні

Згідно з даними українських спецслужбовців, росіянин отримав завдання від ФСБ РФ, яке полягало у дистанційному вербуванні мешканців Одеської області, зокрема місцевих правоохоронців.

Щоб вивести російського агента на територію нашої держави, контррозвідники СБУ ввели в його поле зору діючу співробітницю Служби безпеки і створили умови щодо її «згоди» на співпрацю з ворогом.За сценарієм української спецслужби, зловмисник приїхав на Одещину, щоб особисто завербувати «кандидатку».

Зазначається, що працівникам СБУ поетапно вдалося задокументувати злочинні дії агента ФСБ РФ і затримати його «на гарячому».

Що відомо про затриманого агента ФСБ РФ

Варто зазначити, що ним виявився громадянин України, який ще 30 років виїхав до Молдови, де брав участь у війні на боці бойовиків так званої «ПМР».

Ба більше, пізніше він також працював снайпером у складі підконтрольного РФ підрозділу «внутрішніх військ Придністров’я».

Згодом зрадник отримав «підвищення» і був призначений командиром групи 17-го загону спецпризначення «Едельвейс» МВС РФ.

Перебуваючи у лавах російського спецназу, брав участь у бойових діях на території Дагестану та Чечні.

У 2014 році він прибув до Одеси для вчинення масових заворушень на користь РФ, за що був оголошений у розшук українськими правоохоронцями.Щоб уникнути правосуддя, фігурант втік до фейкової «ПМР», де у 2019 році для виконання завдань ФСБ був завербований Сергієм Затикою та Денисом Марусіком – представниками місцевого «мдб».

Окрім того, як вдалося з’ясувати СБУ, лише цьогоріч він розпочав виконувати ворожі завдання.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?