СБУ вперше відгукнулася на санкції Зеленського проти Медведчука
Категорія
Політика
Дата публікації

СБУ вперше відгукнулася на санкції Зеленського проти Медведчука

СБУ вперше відгукнулася на санкції Зеленського проти Медведчука
Джерело:  online.ua

Керівництво Служби безпеки вважає нововведені санкції проти медійних активів команди Віктора Медведчука елементом гібридної війни проти України. Голова силового відомства Іван Баканов наголосив, це послідовний крок у боротьбі з агресором. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу СБУ.

За словами посадовця, рекомендували ввести санкції Верховна Рада та його спецслужба.

“Проти України ведеться гібридна війна, зокрема, й на інформаційному полі. Ми маємо системно їй протидіяти, аби захистити інтереси держави. Запровадження санкцій – ще один важливий та послідовний крок для цього. Тож, враховуючи дані, якими володіє Служба безпеки, а також численні порушення законодавства у сфері телерадіомовлення, зафіксовані Національною радою України з питань телебачення та радіомовлення, СБУ надала обґрунтовані рекомендації РНБО прийняти відповідне рішення”, - стверджує Баканов.

Він додав, це рішення — захист суверенітету і територіальної цілісності України, воно не передбачає обмеження свободи слова.

“Існує велика різниця між свободою слова та відвертою антиукраїнською риторикою. Свобода слова закінчується там, де з’являються ознаки посягання на територіальну цілісність та суверенітет України”, - додав Баканов.

Нагадаємо, рішення ухвалено на рівні Ради національної безпеки та України. Затвердив його президент Володимир Зеленський напередодні, 2 лютого.

Приводом санкцій проти нардепа Тараса Козака, який офіційно володіє телеканалами ZIK, NewsOne, “112 Україна”, також стала причетність до торгівлі вугіллям з ОРДЛО.

Як повідомляв ONLINE.UA, фракція "Опозиційна платформа — За життя" офіційно повідомила, що ініціює імпічмент глави держави Володимира Зеленського. З такою гучною заявою виступив співголова політичної сили "ОПЗЖ" Вадим Рабінович після жорсткого кроку проти каналів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?