СБУ впіймала контрабандистів, які вивозили військову продукцію до РФ
Категорія
Події
Дата публікації

СБУ впіймала контрабандистів, які вивозили військову продукцію до РФ

СБУ впіймала контрабандистів, які вивозили військову продукцію до РФ
Джерело:  online.ua

Силовики СБУ затримали в аеропорту "Бориспіль" банду контрабандистів, яка промишляла вивезенням військової продукції до РФ. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу відомства.

Загалом затримані були 6 осіб.

"Зловмисники нелегально скуповували у різних продавців агрегати та вузли до бойових літаків, зокрема СУ-27 та ТУ-22, що перебувають на озброєнні Військово-повітряних сил РФ. Замовниками поставок були ділки з Росії, які діяли в інтересах Міноборони країни-агресора", - інформують в СБУ.

За інформацією силовиків, продукцію контрабандисти надсилали у треті країни. Звідти її вже отримували російські "адресати". Під час затримання були вилучені компоненти до літаків. Також відповідні докази знайдені під час обшуків за місцем проживання фігурантів.

Окрім того, була виявлена електронне листування з російськими замовниками, митні й технічні документи. Організатор схеми навіть намагався використати вогнепальну зброю під час обшуків.

Наразі вирішується питання про підозру затриманим за ст. 333 УКУ про контрабанду.

Як повідомляв ONLINE.UA, СБ України заявила про успішне викриття цілої низки російських агентів. Це призвело до звільнення в РФ очільника 316-го розвідувального центру - Петра Каменщикова.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?