СБУ затримала колишнього заступника міністра економіки - подробиці
Категорія
Україна
Дата публікації

СБУ затримала колишнього заступника міністра економіки - подробиці

СБУ затримала колишнього заступника міністра економіки - подробиці
Джерело:  24 канал

Силовики СБУ затримали колишнього заступника міністра економіки в аеропорту "Бориспіль". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу відомства.

За офіційними відомостями, особа - підозрюваний у пошкодженні обороноздатності держави. Він разом з держпідприємством "Український центр "Безпека" та акціонерною холдинговою компанією "Артем" уклали свідомо збитковий контракт.

Цей договір передбачав виготовлення та постачання артилерійських снарядів на суму у 16,5 мільйонів доларів США.

"Унаслідок незаконної оборудки авансовий платіж у розмірі більше ніж 8,2 мільйона американських доларів США був переведений на рахунки фіктивних офшорних підприємств та привласнений учасниками схеми. Натомість іноземна компанія обладнання в Україну не постачала", - пояснила СБУ.

Силовики зазначили, що вчинок злочинців ледь не залишили ЗСУ без постачання боєприпасами в умовах війни з РФ на Донбасі. Затриманого проінформували про підозру у справі за ч. 1 ст. 111 УКУ про державну зраду. Він перебуває під арештом, але може вийти під заставу у 2,8 мільйона гривень.

СБУ не оголосила імені заарештованого експосадовця. Згідно з даними "24 каналу", йдеться про Юрія Бровченка.

Як повідомляв ONLINE.UA, колишній заступник секретаря РНБО Олег Гладковський вийшов з СІЗО завдяки заставі від родини. Він стверджує, що справа проти нього неправдива, тож підозрюваний буде захищати свою "честь і гідність".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?