СБУ затримала прихильника комунізму — він передавав РФ дані про українську ППО
Категорія
Україна
Дата публікації

СБУ затримала прихильника комунізму — він передавав РФ дані про українську ППО

СБУ затримала прихильника комунізму — він передавав РФ дані про українську ППО
Джерело:  online.ua

Кіберфахівці СБУ викрили в Одесі ворожого агента, який збирав дані про розташування підрозділів Збройних Сил України у південному регіоні та Києві. Він планував передати ФСБ дані про розташування ППО та центрів управління ЗСУ.

Джерело: СБУ

В Одесі затримали російського агента

Зловмисник, якого ФСБ залучила до негласного співробітництва після повномасштабного вторгнення, намагався виявити локації центрів управління та системи протиповітряної оборони українських військ.

Отримані відомості передавав через «зв’язкового». Ним виявився завербований фсб представник прокремлівського інформагентства «Бел.ru», яке знаходиться у Білгородській області росії, - повідомляє СБУ.

Для передачі інформації вони використовували заздалегідь відпрацьований анонімний Телеграм-канал.

Відомості про дислокацію українських військ та ППО ворог планував застосувати для підготовки прицільних ракетних ударів по українських військових об’єктах.

Пропозицію співпраці з ФСБ чоловік отримав через заборонені соцмережі, де неодноразово висловлювався на підтримку збройної агресії проти України.

Під час обшуків за місцем проживання зловмисника правоохоронці вилучили мобільні телефони, з яких він контактував з російською спецслужбою. Також у його помешканні виявили заборонену в Україні комуністичну символіку і пропагандистські матеріали на підтримку комуністичної партії рф.

Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, 26 листопада СБУ затримала в Одесі ще одного ворожого агента, який приховано збирав інформацію про місця дислокації військ на території регіону.

Зрадником виявився активний прибічник "русского мира", який керувався він не лише ідеологічними мотивами, а й розраховував отримати "посаду" в окупаційній адміністрації, у разі захоплення регіону окупантами.

За даними СБУ, затриманий виїжджав до різних районів Одеси та передмістя і візуально оглядав місцевість.

Для фіксації військових об’єктів він використовував прихований у салоні власного авто відеореєстратор. Зібрану інформацію зберігав на картці пам'яті, яку планував передати ворогу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?