СБУ затримала російського "крота" родом з Херсона
Категорія
Україна
Дата публікації

СБУ затримала російського "крота" родом з Херсона

СБУ затримала російського "крота" родом з Херсона
Джерело:  online.ua

СБУ затримала російського "крота" родом з Херсона. Той намагався вступити до лав ЗСУ, щоб зливати росіянам позиції наших військ.

Джерело: СБУ

СБУ затримала російського "крота"

Військова контррозвідка Служби безпеки та ДБР затримали на Київщині колаборанта. Він хотів вступити до підрозділу Десантно-штурмових військ ЗСУ, щоб збирати розвіддані для РФ.

Зловмисник мав дізнатися про місця базування тренувальних центрів українських десантників та орієнтовну кількість особового складу.

У подальшому фігурант планував відбути в один з фронтових районів, щоб «зливати» окупантам геолокації бойових позицій та переміщення десантно-штурмових підрозділів ЗСУ на передовій.

Співробітники СБУ своєчасно викрили зрадника, задокументували його злочинні дії та затримали на етапі оформлення на військову службу до Сил оборони.

Фото: ssu.gov.ua

Російський шпигун виявився родом з Херсона

Зрадник – херсонець, який на період окупації міста підтримав російських загарбників і запропонував їм свою допомогу у війні проти України.

За це його призначили «старшим інструктором-кінологом відділу охорони» у складі окупаційної «Голопристанської виправної колонії».

На цій «посаді» колаборант займався підготовкою загонів, які конвоювали викрадених місцевих жителів до камер російської тюрми.

Тоді його завербували російські спецслужби та залучили до негласної співпраці.

Після звільнення Херсона ворожий поплічник отримав завдання від окупантів «залягти на дно» і згодом переїхати на Київщину.

Там він звернувся до місцевого військкомату, щоб мобілізуватися до лав ЗСУ і виконувати завдання ворога.

Наразі затриманому повідомлено про підозру за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

Колаборант під вартою, йому загрожує до 15 років тюрми.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?