СБУ затримала в Україні агента воєнної розвідки РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

СБУ затримала в Україні агента воєнної розвідки РФ

СБУ затримала в Україні агента воєнної розвідки РФ
Джерело:  online.ua

22 лютого офіційно стало відомо, що контррозвідка Служби безпеки України затримала у Харкові агента російської воєнної розвідки. За словами представників спецслужби він виконував завдання офіційної Москви та намагався здобути для країни-агресора технічну документацію з розробки і виробництва українського танку Т-84БМ «ОПЛОТ». Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт СБУ.

Контррозвідці вдалося з'ясувати, що українця завербували представники Головного Управління Генштабу Збройних Сил РФ під час його поїздки до Російської Федерації.

"У межах розпочатого кримінального провадження слідчі та контррозвідники СБУ задокументували, що на задання від російських кураторів та отримання доступу до закритих відомостей, ворожий агент намагався залучити співробітника харківського державного підприємства «ХКБМ ім. Морозова», яке здійснювало розробку танку. Під контролем оперативників СБУ, ворожий агент отримав від працівника зразки технічних матеріалів та відпрацьованими каналами передав фотокопії представнику російської спецслужби",- йдеться в офіційному повідомленні.

Окрім того, наголошується, що зрадника затримали «на гарячому» під час одержання ним «повного комплекту технічної документації», яка має гриф обмеження доступу. Агенту РФ повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України, та вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу. В СБУ зазначають, що наразі тривають слідчі дії. Варто звернути увагу на те, що операція із викриття та документування протиправної діяльності зрадника проводилась під процесуальним керівництвом Харківської обласної прокуратури.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  СБУ викрила агентів Кремля при крадіжці даних про озброєння в зоні ООС. Зараз правоохоронні органи ввели процесуальні заходи по ч. 1 ст. 111 КК про державну зраду. Процесуальне керівництво при ліквідації шпигунського центру забезпечувала Донецька обласна прокуратура.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?