СБУ затримала "віцемера" Чистякового: колаборантка відповідала за депортацію українців до РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

СБУ затримала "віцемера" Чистякового: колаборантка відповідала за депортацію українців до РФ

СБУ затримала "віцемера" Чистякового: колаборантка відповідала за депортацію українців до РФ
Джерело:  online.ua

СБУ викрила "віцемера" окупантів на Донеччині, яка відповідала за депортацію жителів Маріуполя і Волновахи до Російської Федерації.

Джерело: Служба безпеки України

СБУ затримала колаборантку, яка займалася депортацією українців

У результаті слідчо-оперативних дій задокументовано незаконну діяльність так званого «заместителя главы администрации города Торез» (сучасна українська назва – Чистякове). Перебуваючи на «посаді», вона поширювала кремлівський режим у захопленому українському місті і допомагала ворогу у незаконному «приєднанні» регіону до складу рф, – зазначили в СБУ.

Як повідомляється, зрадниця за доручення Кремля займалася депортацією мешканців окупованих районів Донеччини до країни-агресорки.

Для цього вона організувала в місті транзитний «перевалочний пункт», який використовували для примусового вивезення українців до віддалених регіонів росії, зокрема Східного Сибіру і Далекого Сходу, - наголосила пресслужба СБУ.

За інформацією правохоронців, колаборанткою є жителька Єнакієвого, яка у 2016 році приєдналась до влади так званої "Донецької народної республіки".

Згодом її призначили «керуючою справами» місцевої окупаційної адміністрації, а потім “підвищили” на посаду до окупаційної адміністрації Чистякового.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили фігурантці про підозру за:
ч. 2 ст. 111– державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану
ч. 1 ст. 258-3 – участь у терористичній групі чи терористичній організації, - додали в СБУ.

Слідчі додали, що поплічниця російських окупантів переховується на тимчасово захопленій території Донеччини, однак, співробітники СБУ знають про місцезнаходження зрадниці і проводять комплексні заходи для її притягнення до відповідальності за злочини проти України.

Правоохоронці викрили українську освітянку, яка віддавала школи під казарми росгвардії

Працівники СБУ завершили досудове розслідування у справі керівниці створеного російськими окупантами так званого «министерства образования Запорожской области». Перебуваючи при владі, жінка займалась формування “спеціальної” освітньої системи регіону під потреби РФ.

Як повідомляється, колаборантка-освітянка надавала у постійне користування росіянам усі автомобілі і комп’ютерну техніку відділу освіти Мелітополя.

За інформацією СБУ, поплічниця російських окупантів організувала масштабну агітаційну кампанію за «приєднання» регіону до складу Російської Федерації та особисто закликала людей взяти участь у псевдореферендумі і «проголосувати» за приєднання до складу держави-агресорки.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?