СБУ знову виявила в зоні АТО міни російського виробництва
Категорія
Події
Дата публікації

СБУ знову виявила в зоні АТО міни російського виробництва

СБУ знову виявила в зоні АТО міни російського виробництва
Джерело:  online.ua

Співробітники СБУ виявили на території проведення антитерористичної операції на Донбасі заборонені міни, що знаходяться на озброєнні армії Росії.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-центр Служби безпеки України.

Читайте також: СБУ виявила в зоні АТО російські міни, заборонені Оттавською конвенцією: з'явилися фото

Схованка з 15 протипіхотними мінами ПМН-2 була облаштована біля однієї з будівель біля села Сигнальне Мар'їнського району, де раніше були позиції бойовиків так званої ДНР.

Крім того у схроні виявили декілька комплектуючих елементів від мін різних модифікацій, ящик з маркуванням "УНИ-1", а також "Свидетельство о качестве" та "Упаковочный лист" від 05 квітня 2005 року, що був випущений у військовій частині №42754 у Плеханах Володимирської області РФ.

Згідно з положеннями Оттавської конвенції 1997 року Україна припинила застосування та виробництво подібних мін, а також ліквідувала всі боєприпаси такого типу "на відміну від Росії, яка принципово відмовилась підписувати цей міжнародний договір".

Зазначимо, що подібні міни вже не вперше виявляються на території окупованого Донбасу. Знайдені міни були знищені одним з підрозділів ЗСУ.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше співробітники СБУ виявили одразу дві схованки зі зброєю та боєприпасами у зоні АТО.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?