СБУ звинуватила журналістів ZIKу у "підготовці до диверсії на військовому об’єкті"
Категорія
Події
Дата публікації

СБУ звинуватила журналістів ZIKу у "підготовці до диверсії на військовому об’єкті"

СБУ звинуватила журналістів ZIKу у "підготовці до диверсії на військовому об’єкті"

Служба безпеки України затримала 24 квітня у Рівненській області журналістів телеканалу ZIK, яких підозрює у підготовці до диверсії на військовому об'єкті

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу СБУ.

Відомство зазначило, що затримати журналістів допоміг мешканець Рівненщині.

"Чоловік помітив у контрольованій зоні поблизу військової частини групу невідомих осіб з технічними засобами для зйомок та квадрокоптером. Громадянин, проявивши пильність, повідомив про факт командира частини. Протидиверсійний військовий підрозділ оперативно прибув на місце, затримав невідомих та викликав співробітників Служби безпеки України і Нацполіції", – йдеться в повідомленні.

В СБУ додали, що затримані представилися як журналісти проекту "Стежками війни" телеканалу ZIK, які "нібито виконували редакційне завдання щодо зйомок лісового масиву та місцевого туристичного об’єкту "Тунель кохання".

Читайте також: Підрив авто ОБСЄ на Донбасі: СБУ відкрила справу про терористичний акт

«За результатами огляду місця події до ЄРДР внесено відомості про вчинення кримінального правопорушення за ознаками готування до диверсії за ч. 1 ст. 14 та ст. 113 Кримінального кодексу України. Тривають невідкладні слідчі дії, – зазначили в СБУ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?