Секретар РНБО оцінив готовність України до провокацій РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Секретар РНБО оцінив готовність України до провокацій РФ

Секретар РНБО оцінив готовність України до провокацій РФ
Джерело:  online.ua

Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що Україна готова до можливих провокацій Росії.

Джерело: “ Свобода слова

Україна готова до можливих провокацій РФ

Данілов запевнив, що військ РФ, сконцентрованих на кордоні, недостатньо для повномасштабного вторгнення в Україну, проте Росія може вдатися до провокацій.

На сьогодні біля наших кордонів є близько 120 тисяч військ Російської Федерації. Чи багато це чи ні, я не буду зараз говорити, я можу лише сказати, що цього недостатньо для тої операції, про яку всі кажуть. Але чи може Росія зробити якісь неподобства, як вона робила у 2014 році? Звичайно, може. Чи готова наша країна до цього? Так, ми готові. Ми розуміємо, що нам треба робити та в який спосіб, - сказав Данілов.

Він зазначив, що необхідності для паніки немає, на випадок ескалації у влади є чітко прописаний алгоритм дій.

Є чітко прописані процедури на такий випадок. У разі агресії відразу збирається Рада нацбезпеки і оборони України, відразу пропонується Президенту підписати відповідний указ, який має упродовж 48 годин затвердити Верховна Рада, відразу військові починають діяти так, як вважають за необхідне. У разі необхідності будуть долучені всі, - пояснив секретар РНБО.

Секретар РНБО також нагадав, що минулого року було ухвалено План оборони країни, зараз підсилюються Сили тероборони, а 1 січня набув чинності закон Про основи національного спротиву.

Він також відзначив, що в Україні діють Сили спеціальних операцій, підрозділ, який має стандарти НАТО.

Це самий закритий підрозділ в нашій країні і це один з небагатьох підрозділів, який має стандарти НАТО. Це закрита структура, яка діє по всій країні. Ми навіть не уявляємо собі що це за хлопці та дівчата, це повністю закрита інформація, - зазначив Данілов.

РФ заявила про відведення частини військ від України

29 січня команда очільника Кремля Володимира Путіна офіційно заявила, що війська та авіація Західного військового округу, який межує з Україною, "повертаються до місць базування", оскільки вони, мовляв, закінчили "планову перевірку" боєготовності. Однак наголошується, що поки тактичні навчання та планові заходи не завершені.

Усі завдання, що стоять перед військами в рамках перевірки боєготовності, виконані в повному обсязі, — наголосив командувач військ ЗВО РФ Олександр Журавльов.

За його словами, російські підрозділи бригад зв’язку, передові загони інженерних підрозділів, а також радіаційного, хімічного та біологічного захисту уже почали прибувати до пунктів постійної дислокації.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?