Секретар РНБО підрахував необхідну Росії кількість військових для вторгнення в Україну
Категорія
Україна
Дата публікації

Секретар РНБО підрахував необхідну Росії кількість військових для вторгнення в Україну

Секретар РНБО підрахував необхідну Росії кількість військових для вторгнення в Україну
Джерело:  online.ua

За словами очільника РНБО, Росії доведеться долучити до війни з Україною не менш ніж 500-600 тис військовослужбовців.

Джерело:  Reuters

Ознаки підготовки Росії до вторгнення в Україну

Олексій Данілов зазначив, що наразі відсутні якісь ознаки підготовки Росії до військового вторгнення в Україну.

За оцінками українських воєнних відомств, біля кордону з Україною наразі сконцентровано порядка 92 тис російських військовослужбовців.

Данілов також підкреслив, що Україна, тим не менш, вкрай занепокоєна діями Кремля, та з моменту переговорів лідерів США та Росії Джо Байдена та Володимира Путіна фактично нічого не змінилось.

Було деяке, але не настільки критичне, щоби ми могли сказати: ось воно, це відбудеться зараз. Росії знадобиться не менш як 500-600 тисяч солдатів, щоби тримати ситуацію під контролем у разі наступу, - заявив голова секретар Ради нацбезпеки.

Він підкреслив, що Росія може дуже стрімко збільшити кількість своїх військових біля кордонів з Україною, однак на це піде не менше доби.

Росія знову нарощує кількість військових біля кордону з Україною 

За інформацією видання Washington Post, яке посилається на свої джерела у американській розвідці, Росія знову почала нарощувати кількість військових біля кордону з Україною.

У соцмережах стали з'являтися відео, на яких ешелони з російською військовою технікою прямують в південні й західні регіони Росії.

Пізніше видання Politico оприлюднило свіжі супутникові фотографії, які підтверджують повідомлення про те, що Росія знову зосереджує війська та військову техніку на кордоні з Україною.

Згодом керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов в інтерв'ю виданню Military Times повідомив, що Росія сконцентрувала біля кордону з Україною 92 тис. військовослужбовців і готується до вторгнення наприкінці січня – на початку лютого 2022 року. Нещодавно міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що Росія розмістила біля кордонів України 115 тисяч військових.

За повідомленням Financial Times, західна розвідка припускає високу ймовірність дестабілізації України з боку Росії вже цієї зими.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?