Секретар РНБО пообіцяв здивувати українців новими санкціями проти нардепів
Категорія
Політика
Дата публікації

Секретар РНБО пообіцяв здивувати українців новими санкціями проти нардепів

Секретар РНБО пообіцяв здивувати українців новими санкціями проти нардепів
Джерело:  online.ua

У найближчі кілька тижнів Рада нацбезпеки України збереться на нове засідання, на якому будуть прийняті масштабні санкції проти народних депутатів. Вони стосуватимуться офшорів і українських надр, якими незаконно заволоділи народні обранці ще в 1991 році. Також під санкції потраплять українці, які ведуть бізнес в Росії, а потім "інвестують сюди на промивання нам мізків та інші речі". Нові санкції анонсував секретар РНБО Олексій Данілов. Він запевнив, що українське суспільство буде вкрай здивоване тією інформацією, яка буде оприлюднена. Про це він заявив в ефірі "Свободи слова з Савіком Шустером", передає ONLINE.UA.

"Далі буде. Будуть офшори, власність і все, що вкрали з 1991 року в українського народу, буде йому повернуто. Всі ці депутати, у яких майна на 300-400 мільйонів, які ніколи не працювали в бізнесі ... Зупиняється це все. Найближчим часом на наступних засіданнях РНБО ви побачите ще більше і ще цікавіше: там будуть депутати і люди, які не працювали ніде і мають сьогодні величезні статки. Все будуть повертати ", - заявив Данилов.

Секретар РНБО підкреслив, що на наступному засіданні Ради нацбезпеки всі побачать "більше і цікавіше". За його словами, під санкції потраплять багато людей, які жодного разу не працювали, а мають величезні статки.

"Все повертатимуть, і в тому числі, що стосується українських надр. Це буде окрема ситуація. Коли забрали все, що можна забрати, ні копійки не платять до бюджету. Закінчилися ті часи", - запевнив Данілов.

Також Данілов додав, що у власності українського народу є багато об'єктів, які "дивним чином" опинилися власністю "якихось швейцарських або кіпріотський компаній". При цьому документів, на підставі яких це сталося, в Україні немає.

Нагадаємо, напередодні, 19 лютого, РНБО ввів санкції проти 19 юридичних і восьми фізичних осіб, в числі яких глава ОПЗЖ і кум російського президента Володимира Путіна Віктор Медведчук і його дружина Оксана Марченко. Вони потрапили під санкції через фінансування тероризму. Також вирішено було повернути у власність України нафтопровід протяжністю 1433 км, який зараз належить наближеним до Медведчука компаніям. Крім того санкції ввели проти російських бізнесменів, пов'язаних з поставками вугілля та інших енергоресурсів, зокрема, ТОВ Торговий дім Донські вугілля, і проти двох авіакомпаній, на яких Медведчук літав у тимчасово окупований Крим і в Москву.

Як відомо, санкції проти Медведчука ввели незабаром після блокування трьох телеканалів, якими формально володів нардеп Тарас Козак - прихильник кума Путіна. На початку лютого заблокованими виявилися "112 Україна", ZIK, NewsOne.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що крім санкцій проти Медведчука і Марченко на засіданні РНБО було прийнято ряд секртених рішень по Донбасу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?