Секретар РНБО виступив за введення другої обов'язкової мови в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Секретар РНБО виступив за введення другої обов'язкової мови в Україні

Секретар РНБО виступив за введення другої обов'язкової мови в Україні
Джерело:  online.ua

Секретар РНБО Олексій Данілов виступив за введення в Україні другої державної мови. На його думку, це повинна бути англійська мова, яка стане запорукою української незалежності і потужною протидією російській пропаганді, якою Кремль намагається маніпулювати і обманювати українців та весь світ. Про це Данілов заявив на форумі "Україна 30. Культура. Медіа. Туризм", який 9 березня проходить в Києві, передає ONLINE.UA.

Данілов обурений, що майже за 30 років незалежності України українська мова в нашій країні так і не стала первинною і фундаментальною. Саме це, як зазначив секретар РНБО, і є причиною незахищеності України від російських інформаційних атак.

"Ми за 30 років не звернули увагу на англійську мову, яка повинна бути обов'язковою другою мовою в країні. Для того, щоб ми з вами були захищені від тих атак, від яких ми сьогодні страждаємо, від Російської Федерації. Я ще раз звертаю увагу, знання англійської мови є запорукою незалежності нашої країни. Англійська мова повинна використовуватися з дитячого садка і школи ... її не потрібно вчити, її потрібно знати ", - підкреслив Данілов.

Важливо нагадати, що з 16 січня 2021 року в Україні вступила в силу нова норма мовного закону, згідно з якою вся сфера послуг повинна перейти на українську мову. Це означає, що в супермаркетах, магазинах, кафе, ресторанах, в аптеках, на автозаправках і будь-якому іншому об'єкті, який займається обслуговуванням, усі послуги тепер повинні надаватися виключно державною мовою України. Згідно мовного закону, через два роки за порушення прав громадян на отримання послуг українською мовою в держустановах і визначених законом публічних сферах вступлять в силу штрафи до 11 тисяч гривень.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Міноборони кардинально змінює українську армію. Керівництво оборонного відомства вже видало наказ, яким зобов'язало особовий склад ЗСУ володіти англійською мовою в обов'язковому порядку. Таким чином Міноборони хоче прискорити процес переходу української армії на стандарти НАТО, в яких володіння англійською мовою особового складу є одним з головних аспектів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?