Міноборони кардинально змінює українську армію
Категорія
Україна
Дата публікації

Міноборони кардинально змінює українську армію

Міноборони кардинально змінює українську армію
Джерело:  online.ua

У Міністерстві оборони України повідомило несподівану новину для українських воїнів. Керівництво оборонного відомства вже видало наказ, яким зобов'язало особовий склад ЗСУ володіти анлійською мовою в обов'язковому порядку. Таким чином Міноборони хоче прискорити процес переходу української армії на стандарти НАТО, в яких володіння англійською мовою особового складу є одним з головних аспектів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу Міністрества оборони.

"Вивчення англійської мови особовим складом є невід'ємною складовою впровадження в Збройних Силах України нової військової культури, заснованої на євроатлантичні цінності і принципи. Зараз Міністерством оборони видано наказ, яким передбачено розробку нових основних документів по трансформації освітньої діяльності при підготовці офіцерів тактичного рівня і сержантського, старшинського складу ", - повідомили в Міноборони.

Відзначається, що з метою удосконалення системи військової освіти і підготовки кадрів в Україні будуть застосовувати нові кваліфікаційні вимоги щодо рівнів володіння іноземною мовою офіцерським, сержантами (старшинських) складом. Також в вищих військових навчальних закладах, що знаходяться в сфері управління Міністерства оборони України, та військових навчальних підрозділів вищих навчальних закладів вводиться єдина навчальна програма "Іноземна мова".

"Для тих, хто володіє англійською мовою на достатньому рівні, передбачено організацію викладання на курсах професійної військової освіти виключно англійською. Це відкриває перед військовослужбовцями широкі можливості для участі в міжнародних місіях і навчання за кордоном", - підкреслили в Міноборони.

Важливо відзначити, що ще влітку 2020 року президент Володимир Зеленський вирішив кардинально змінити систему військової служби в Україні. Він запропонував заснувати новий аналог військкоматів, ввести новий вид військової служби (йдеться про заклик резервістів без оголошення мобілізації на термін не більше 6 місяців), збільшити штрафи за порушення порядку військового обліку, посилити покарання за ухилення від призову на військову службу з мобілізації.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що керівництво Міноборони України звернулося до українців з важливим оголошенням. В оборонному відомстві повідомили про масштабну реорганізацію держпідприємств, які перебувають у його підпорядкуванні. До 2022 року планується ліквідувати 44 підприємства, які не задіяні у виконанні найважливіших функцій в рамках реформування сектора оборони. Відповідний наказ вже підписаний.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?