Секретна угода: в ЄС поступилися Терезі Мей по Brexit
Категорія
Політика
Дата публікації

Секретна угода: в ЄС поступилися Терезі Мей по Brexit

Секретна угода: в ЄС поступилися Терезі Мей по Brexit
Джерело:  The Times

Прем'єрка Великої Британії Тереза Мей домоглася від Брюсселя значних поступок по Brexit. Вона уклала з ЄС секретну угоду, яка дозволить зберегти економічне партнерство Великої Британії та Євросоюзу після Brexit, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The Sunday Times.

Серкретна угода Мей і ЄС по Brexit полягає в погодженні Європейського союза на те, що нормативний контроль товарів може здійснюватися на фабриках і в магазинах, а не на кордоні. Ця поступка дозволять зберегти всю Велику Британію в складі митного союзу ЄС, уникнувши появи жорсткої межі в Північній Ірландії.

Джерело зазначає, що за планом Терези Мей, в угоду по Brexit увійде "положення про вихід", яке буде призвано переконати євроскептиків в тому, що Сполучене Королівство залишиться в митному союзі лише тимчасово. Цей план буде обговорюватися кабміном Великої Британії у вівторок, 6 листопада.

Якщо британські парламентарії підтримають план Мей, то в ЄС вже можуть в листопаді скликати спеціальний саміт, на якому осбудят останні деталі угоди з Великою Британією по Brexit.

Нагадаємо, офіційно Brexit намічений на 29 березня 2019 року, після чого настане перехідний період, який триватиме до кінця 2020 року.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що команда Терези Мей готує дострокові вибори.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?