Сенат США проти Росії у G7: стали відомі причини
Категорія
Політика
Дата публікації

Сенат США проти Росії у G7: стали відомі причини

Сенат США проти Росії у G7: стали відомі причини
Джерело:  Голос Америки

Чотири сенатори-демократи звернулися до президента США Дональда Трампа з листом про неможливість повернення РФ до лав "Великої сімки". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Голос Америки".

За словами посадовців, правильний вчинок - виключення Москви з формату після вторгнення в Україну. Звернулися особисто до Трампа - Боб Менендез, Чак Шумер, Джек Рід, Марк Ворнер.

Вони вважають, що у Росії немає ані політичних, ані економічних причин повернутися до G7. Зокрема, йдеться про ігнорування міжнародних норм, верховенства права, інцидент у британському Солсбері, спроби втручання в американські вибори, підтримка диктаторських режимів Сирії та Венесуели, агресію проти Грузії та деспотизм безпосередньо у країні.

Сенатори вважають, Росія у G7 - це суперечка з основними принципами Сполучених Штатів.

Як повідомляв ONLINE.UA, радник Трампа Джон Болтон заявив, що США та Британія можуть приєднатися до врегулювання в Україні шляхом "нормандського формату". Він назвав європейські конфлікти важливими для Вашингтона, бо вони стосуються глобальної безпеки. З тих же причин колись було засновано НАТО.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?