США відповіли на можливе запрошення у "нормандський формат"
Категорія
Політика
Дата публікації

США відповіли на можливе запрошення у "нормандський формат"

США відповіли на можливе запрошення у "нормандський формат"

Радник американського президента з національної безпеки Джон Болтон заявив, що США та Британія можуть стати частиною "нормандського формату". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Радіо Свобода".

За його словами, майбутнє нормандського формату цілком залежить від безпосередніх учасників.

"Якщо вони вважають, що це прийнятний шлях, аби рухатися вперед, то США і – я впевнений – Великобританія – будуть раді взяти в цьому участь. І питання до представників влади України – який шлях, на їхню думку, матиме найбільше переваг. Ми будемо раді їх підтримати", - вважає Болтон.

Американський посадовець пояснив, що Сполучені Штати зацікавлені у форматі, бо стосується він не тільки європейських проблем, а й загальних. Він нагадав ініціативність країни у створенні НАТО, яка діє у Європі.

Як повідомляв ONLINE.UA, Болтон раніше попередив українську владу від небезпеки співпраці з китайськими компаніями. ЗМІ наголошують, що Вашингтон хоче заблокувати продаж заводу "Мотор-Січ" представникам китайського бізнесу, однак сам радник президента США не прокоментував ці чутки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?