Влада США зробила попередження Україні
Категорія
Світ
Дата публікації

Влада США зробила попередження Україні

Влада США зробила попередження Україні

Радник з питань національної безпеки США Джон Болтон заявив, що спробує переконати українську владу у небезпеці співпраці з китайцями, однак не захотів коментувати питання, пов’язані із "Мотор-Січчю".

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду".

Варто зазначити, що політик не підтвердив, але і не спростував повідомлення ЗМІ про те, що США намагатимуться заблокувати продаж заводу "Мотор-Січ" та передачу технологій цієї компанії китайським інвесторам.

"Ми плануємо говорити про низку транзакцій (України з Китаєм. – ред), я не хочу концентруватися на одній", - зазначив він.

Болтон надіється, що українська влада зважить на можливі наслідки китайських інвестицій у чутливих секторах.

"Україна буде ухвалювати своє рішення, але, можливо, Україна знайде кращий вибір, який матиме кращі економічні наслідки для її громадян", - пояснив він.

Джон Болтон нагадав, що США, як і Україна, мають систему схвалення контрактів, пов’язаних із військовими технологіями, і виходять із принципу, за яким контракти, що загрожують нацбезпеці, блокуються.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Болтон заявив, що РФ розробляє гіперзвукову зброю, грунтуючись на вкрадених у США технологіях.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?