Сенат США ухвалив рішення щодо Ілона Маска після його скандалу з Україною
Категорія
Світ
Дата публікації

Сенат США ухвалив рішення щодо Ілона Маска після його скандалу з Україною

Сенат США ухвалив рішення щодо Ілона Маска після його скандалу з Україною
Джерело:  online.ua

Комітет Сенату США зі збройних сил вирішив детально вивчити питання національної безпеки, які стали результатом рішенням мільярдера Ілона Маска заблокувати його приватну супутникову мережу Starlink біля окупованого Криму. Цю інформацію офіційно підтвердив голова комітету Джек Рід.

Джерело:  Bloomberg

Сенаті США візьметься за Маска на тлі скандалу з Україною

Джек Рід звертає увагу на те, що повідомлення про використання Starlink виявили "серйозні проблеми відповідальності щодо національної безпеки, і комітет займається цим питанням".

Комітет агресивно досліджує це питання з усіх боків, – наголосив сенатор.

За його словами, його команда має намір розглянути ширший ринок супутникового зв’язку, державні контракти та "важливу роль, яку тут відіграли пан Маск і його компанія".

Ні Ілон Маск, ні будь-який приватний громадянин не можуть мати останнє слово, коли йдеться про національну безпеку США, – пояснив Рід.

Що говорять інші сенатори про скандал навколо Маска

Як зазначають сенатори-демократи в комітеті, зокрема й Джин Шахін з Нью-Гемпширу та Елізабет Воррен з Массачусетсу, вони уже вимагали від Пентагона пояснень, чому саме Маск, а не уряд США, вирішував, коли Україна може використовувати супутникову мережу.

Шахін і Воррен також мають намір надіслати лист міністру оборони Ллойду Остіну з проханням надати подробиці про роботу Starlink і Маска в Україні, сказав помічник Конгресу, який побажав залишитися неназваним. За словами помічника, комітет ще не починає офіційне розслідування, а скоріше збирає інформацію.

За словами Шахін, вона цікавилася у представників адміністрації під час секретних брифінгів про контроль за використанням Starlink в Україні, однак не отримала відповіді на свої запитання.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?