Сенат США закликав Трампа зустрітися спочатку з Порошенком, а потім з Путіним
Категорія
Світ
Дата публікації

Сенат США закликав Трампа зустрітися спочатку з Порошенком, а потім з Путіним

Сенат США закликав Трампа зустрітися спочатку з Порошенком, а потім з Путіним
Джерело:  Укрінформ

Група сенаторів США підписала листа президенту США Дональду Трампу, в якому закликала провести двосторонні зустрічі на найвищому рівні спочатку з президентом України Петром Порошенко, а потім вже з російським лідером Володимиром Путіним.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

"У той час, як Ваша адміністрація продовжує розробляти політику просування американських інтересів національної безпеки й зовнішньої політики, ми наполегливо рекомендуємо Вам залучити наших традиційних союзників та визначити пріоритет для зустрічей з іноземними лідерами країн, з якими ми поділяємо історичні зв'язки, демократичні цінності та спільні інтереси", - йдеться в листі, копія якого була опублікована на офіційній сторінці сенатора Роберта Портмана.

У листі наголошується, що багато союзників США в Європі з тривогою очікують позиції нинішньої адміністрації про зобов'язання США перед НАТО та іншими установами, які зберігають міжнародний порядок.

"Разом з нашими найбільш прихильними союзниками в Європі, ми як і раніше стурбовані продовженням військової агресії Росії в східній Україні й окупацією Криму", - зауважили американські сенатори.

Читайте також: Обама особисто попереджав Трампа про Флінна - ЗМІ

Зазначається, що через дестабілізуючий вплив Росії, близько 10 тисяч людей загинули, більше 20 тисяч отримали поранення, і майже 2 млн стали внутрішньо переміщеними особами, що може мати далекосяжні наслідки для союзників і інтересів США в регіоні.

"У зв'язку з цим ми наполегливо рекомендуємо Вам зустрітися з високопоставленими керівниками України, в тому числі президентом Петром Порошенком, перед будь-якими офіційними зустрічами з керівництвом Росії, включаючи президента РФ Володимира Путіна", - закликали у листі сенатори.

В листі наголошується, що зустріч із демократично обраними представниками України "спрямує потужний сигнал про те, що США й надалі вважають пріоритетом наші відносини з давніми союзниками і зберігатимуть наші зобов'язання щодо підтримки суверенітету й територіальної цілісності України в умовах триваючої агресії".

Свої підписи під листом Трампу поставили сенатори Роберт Менендес, Джон Маккейн, Роберт Кейсі-молодший, Джеймс Інхоф, Джин Шахін, Роберт Портман.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше посол США в Україні Марі Йованович заявила, що питання зустрічі між Порошенком і Трампом все ще обговорюється.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?