Сенатори США просять Трампа змінити рішення щодо України
Категорія
Світ
Дата публікації

Сенатори США просять Трампа змінити рішення щодо України

Сенатори США просять Трампа змінити рішення щодо України
Джерело:  ua.interfax.com.ua

Міжпартійна група американських сенаторів звернулася до президента США з проханням переглянути рішення про замороження допомоги Україні на суму 250 млн доларів для покращення сфери безпеки, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « Інтерфакс-Україна ».

«Це фінансування має вирішальне значення для довгострокової стабільності України та постійну підтримку і схвалення Конгресу США, який виділив ці кошти. Ми настійливо закликаємо вас доручити міністерству оборони негайно виділити ці кошти», – йдеться у звернення сенаторів на адресу Білого дому.

В якості аргументів своєї позиції члени Сенату наводять той факт, що Україна продовжує воювати на своєму східному кордоні проти підтримуваних Росією сепаратистів. За словами сенаторів, допомога США у сфері безпеки вже допомогла «змінити перебіг цього конфлікту».

У листі зазначається, що Америка повинна продовжити підтримувати захист «суверенної території цієї молодої країни». Авторами звернення є сенатори-республіканці Роб Портман і Рон Джонсон, а також демократи Джин Шахін, Дік Дурбін і Річард Блюменталь.

Нагадаємо, що кілька днів тому сайт Politico повідомив, що президент США Дональд Трамп попросив переглянути програму допомоги Україні в галузі безпеки, в рамках якої Вашингтон мав намір додатково виділити 250 млн доларів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?