Трамп неочікувано змінив позицію щодо України
Категорія
Політика
Дата публікації

Трамп неочікувано змінив позицію щодо України

Трамп неочікувано змінив позицію щодо України
Джерело:  online.ua

Американський лідер Дональд Трамп доручив своїй команді з національної безпеки переглянути програму фінансування системи безпеки в Україні. Про це повідомляє видання" Politico" з посиланням на свої анонімні джерела, передає ONLINE.UA.

Джерело стверджує,що програму, також відому під назвою "Ініціатива сприяння безпеці в Україні", переглянуть для того, щоб переконатися, що гроші використовуються в інтересах Сполучених Штатів. Йдеться про 250 млн доларів, які США планували виділити Україні у 2019 році для вирішення питань безпеки.

 "Дане несподіване рішення американський президент прийняв після саміту "Великої сімки", на якому він всіляко "применшував військове вторгнення Москви в Україну" і наполягав на поверненні Росії в G7. Трамп хоче гарантій того, що інші країни "платять свою справедливу частку". Міністр оборони Марк Еспер і радник з національної безпеки Джон Болтон входять в число офіційних осіб, які теж хочуть перегляду програми фінансування", - йдеться в повідомленні.

Варто зазначити, що поки гроші знаходяться на перегляді, вони не можуть бути виплачені, а це означає, виділення коштів Україні призупиниться.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше персональний адвокат американського лідера Дональда Трампа,  Рудольф Джуліані, скасував анонсований раніше візит до України  для зустрічі з новообраним президентом Володимиром Зеленським.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?