Сенатори закликали Байдена вислати російських дипломатів
Категорія
Політика
Дата публікації

Сенатори закликали Байдена вислати російських дипломатів

Сенатори закликали Байдена вислати російських дипломатів
Джерело:  online.ua

Група сенаторів США закликала президента Джо Байдена вжити заходів щодо збільшення штату американського посольства в Москві, а в разі відмови РФ - вислати 300 російських дипломатів зі Сполучених Штатів. Про це йдеться у відкритому зверненні, текст якого розміщений на офіційній сторінці сенатора Марка Рубіо.

Джерело: сайт Рубіо.

Авторами листа виступили голова комітету Сенату США з міжнародних відносин Боб Менендес, а також члени комітету Марко Рубіо, Марк Уорнер та Джим Ріш.

"Ця диспропорційність у дипломатичному представництві є неприйнятною", - написали сенатори.

Вони нагадали, що 1 серпня 2021 року Росія ввела заборону на роботу місцевих співробітників на території посольства США в Москві. Це рішення російської влади змусило дипломатичну місію США звільнити 182 співробітника посольства і десятки контрактників.

“Ці раптові односторонні дії росіян ставлять під загрозу щоденну діяльність посольства США в Москві і здатність Держдепартаменту задовольняти консульські потреби американців, які проживають, працюють або їздять в Росію», - зазначають законодавці.

Вони нагадали, що російська сторона зарахувала найманих працівників в американському посольстві до «американським дипломатам». Це призвело до того, що зараз в різних дипустановах Російської Федерації на території США працюють понад 400 дипломатів, тоді як в Росії дозволено працювати лише 100 американським дипломатам.

Сенатори закликають вислати російських дипломатів

"Росія повинна видати достатньо віз, щоб наблизитися до паритету між кількістю американських дипломатів, які проходять службу в Росії, та кількістю російських дипломатів, що служать у США. Якщо таких дій не буде вжито, ми закликаємо вас почати висилку російських дипломатів, щоб привести дипломатичну присутність США до паритету. Ми вважаємо, що такий крок буде розумним і взаємним" – йдеться у листі.

Сенатори наголосили, що нещодавні дії Росії становлять значний ризик для національної безпеки та істотно впливають на здатність посольства працювати, а відсутність пропорційної відповіді на ці дії тільки викликає більш антагоністичну поведінку Росії.

Читайте також:

  • У Держдепі США виникла криза через "Північний потік-2".

  • США звинуватили Росію у зриві наради ОБСЄ у Варшаві.

  • Трамп жорстко критикував Путіна тільки перед камерами — ексречниця.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?