Сенсорна кнопка для голосування: у Раді зробили несподівану заяву
Категорія
Політика
Дата публікації

Сенсорна кнопка для голосування: у Раді зробили несподівану заяву

Сенсорна кнопка для голосування: у Раді зробили несподівану заяву
Джерело:  ua.interfax.com.ua

Голова українського парламенту Дмитро Разумков заявив, що вже 2020 року народні депутати почнуть користуватися сенсорною системою для голосування. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс-Україна.

За його словами, триває відповідна робота. Апарат Верховної Ради намагається вирішити проблему без додаткових витрат.

"Сьогодні апарат Верховної Ради опрацьовує це питання, ми шукаємо колег, які зможуть інтегрувати в наявну систему "Рада" додаткову сенсорну кнопку", - пояснив Разумков.

Спікер нагадав, що повна модернізація системи - це дорогий процес та бюджет не має відповідних коштів. Наразі систему "Рада-4" має лише Київська міська рада.

"Спробуємо вирішити питання "малою кров'ю", а якщо не вийде, то звертатимемося до уряду з метою виділення додаткових коштів", - підкреслив він.

Голова Ради додав, випадків так званого кнопкодавства меншає, але явище не ліквідовано остаточно.

Як повідомляв ONLINE.UA, впровадження системи голосування "Рада-4" у парламенті нова влада анонсувала ще наприкінці серпня. Втім, ввести нові технології, пов'язані з відбитками пальців, у Раду виявилося не так легко.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?